MINISTARKA KUBUROVIĆ: Naslovna strana NIN je otvorena pretnja pojedinaca
Foto: Beta/Miloš Miškov

reagovanje

MINISTARKA KUBUROVIĆ: Naslovna strana NIN je otvorena pretnja pojedinaca

Politika -

Ministarka pravde Nela Kuburović smatra da je naslovna strana NIN-a, sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem ispred puščane cevi, otvorena pretnja pojedinaca, koji na najmonstruozniji način koriste taj nedeljni list.

"U državi, u kojoj se vlasti konstantno prigovara da, navodno, nema slobode štampe i slobodne uredničke politike, objavljena je naslovna strana koja je sve nas, kao građane te države, ostavila neme i maltene bez ikakvog pravog komentara. Šta da kažete, kako zdravorazumno da objasnite naslovnu stranu jednog nedeljnog lista, koji bez trunke razmišljanja raspiruje mržnju i priziva na ubistvo predsednika jedne države", rekla je Kuburović Tanjugu.

Koliko je tako nešto neprimereno, Kuburović kaže da govori i to da je i sam izdavač tih novina, povukao skandaloznu naslovnicu uz objašnjenje "da je urednički izbor bio neprikladan, naročito u zemlji u kojoj je ubijen premijer", kao i da su isto osudila novinarska udruženja.

Slobodni mediji i kritički stav, koji postoji u Srbiji, nerazdvojni su deo demokratske države i slobodnog društva, naglasila je ministarka pravde, uz zaključak da je takav neprofesionalni čin, u kojem nema ni trunke novinarstva - otvorena pretnja pojedinaca, koji na najmonstruozniji način koriste ovaj nedeljni list.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track