VUČIĆEVA ČESTITKA ŠARLU MIŠELU: Nadam se da ćete pokazati razumevanje za evropski put Srbije i rešavanje pitanja KiM
Foto: Zorana Jevtić

preuzeo dužnost predsednika evropskog saveta

VUČIĆEVA ČESTITKA ŠARLU MIŠELU: Nadam se da ćete pokazati razumevanje za evropski put Srbije i rešavanje pitanja KiM

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku Šarlu Mišelu, koji je danas preuzeo dužnost predsednika Evropskog saveta, navodeći da se nada da će Mišel i na novoj dužnosti pokazati razumevanje za evropski put Srbije i rešavanje pitanja Kosova i Metohije.

"Vaš izbor svedoči o poverenju zemalja članica da ćete Vašim bogatim političkim iskustvom znati da odgovorite na izazove sa kojima se Evropska unija suočava i da branite njene interese", naveo je Vučić.

Vučić dodaje da se istinski nada da će Mišel i na novoj dužnosti pokazati razumevanje za evropski put Srbije i rešavanje pitanja Kosova i Metohije, kakvo je imao kao premijer Belgije.

"Članstvo u EU je strateški cilj Srbije i postojanje evropske perspektive predstavlja podsticaj da, poštujući zajedničke evropske vrednosti, marljivo radimo na tome da naša zemlja bude uređena i uspešna", naveo je Vučić.

Dodao je da će Mišel u Srbiji uvek imati pouzdanog partnera u očuvanju mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu, jer čvrsto veruje da je politika saradnje jedini način za ekonomski i svaki drugi napredak regiona.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track