Najnovije vesti

ĐORĐE MILIĆEVIĆ O METI I NASLOVNICI: Ovo nije politika već poziv na linč
Foto: Zorana Jevtić

Potpredsednik Skupštine Srbije

ĐORĐE MILIĆEVIĆ O METI I NASLOVNICI: Ovo nije politika već poziv na linč

Politika

BEOGRAD - Potpredsednik Skupštine Srbije Đorđe Milićević reagovao je na naslovnu stranu Danasa sa karikaturom na kojoj je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prikazan kao snajperska meta i ocenio da ovde više nije reč o politici, već o pozivu na linč, nasilničko i siledžijsko ponašanje, koje ne sme postati norma društvenog ponašanja u Srbiji.

"Da li sloboda medija podrazumeva da svakog dana gledamo neku novu naslovnu stranu sa istom porukom, metom iscrtanom na legitimno izabranom predsedniku Srbije Aleksandra Vučiću, sve dok se cillj koji žele da postignu ne ostvari?", ukazao je Milićević u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu.

On je upitao i da li je jedino što jedan deo opozicije ovako "hrabro" putem pojedinih medija ima da ponudi Srbiji.

"Evidentno je da su manjak političkih ideja, uticaja i moći jednog dela opozicije doveli do sve češće pojave najprimitivnijeg ponašanja koje je odavno prevazišlo političke okvire", ocenio je Milićević.

On je istakao i da se neće istorija u Srbiji ponoviti u svom najgorem obliku.

"Demokratija se ostvaruje na izborima, a ne na ulici. Jedino izbori mogu promeniti politički kurs Srbije, a tu patološku mržnja kao osnov političkog delovanja neće pomoći", poručio je Milićević.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...