RIK dodelio mandate novim poslanicima
Foto: Infobiro

Skupština Srbije

RIK dodelio mandate novim poslanicima

Politika -
Predsednik RIK-a Dejan Đorđević rekao je da političke stranke više nemaju ovlašćenja da popunjavaju upražnjena poslanička mesta i da se mandati sada dodeljuju po redosledu na izbornoj listi

BEOGRAD - Republička izborna komisija (RIK) dodelila je sinoć mandate poslanicima koji će zameniti one koji su podneli ostavke na to mesto.

RIK je mandate dodelila novim poslanicima Srpske napredne stranke Aleksandru Radojeviću, Milanu Kovačeviću, Željku Sušecu i Milanki Jevtović Vukojičić koji će u Skupštini zameniti predsednika Srbije Tomislava Nikolića, Milana Bačevića, Janu Ljubičić i Aleksandra Nikolića.

Sa liste Izbor za bolji život - Boris Tadić mandat je dodeljen Radoslavu Milovanoviću koji će zameniti gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa.

Novi poslanici Demokratske stranke Srbije biće Aleksandar Pejčić, Dejan Mihajlov i Gorica Gajić koji su zamenili Vojislava Koštunicu, Dragana Jočića i Aleksandra Popovića, dok će umesto Ifete Radojčić iz Stranke demokratske akcije Sandžaka u parlamentu biti Enis Imamović.

RIK je mandate dodelio nakon što je Skupština Srbije juče konstatovala prestanak poslaničkog mandata onima koji su podneli ostavke.

Predsednik RIK-a Dejan Đorđević rekao je da političke stranke više nemaju ovlašćenja da popunjavaju upražnjena poslanička mesta i da se mandati sada dodeljuju po redosledu na izbornoj listi.

On je podsetio i da novi članovi RIK-a imaju rok od 15 dana da prijave imovinu Agenciji za borbu protiv korupcije, kao i da moraju od nje da traže saglasnost i mišljenje za obavljanje više funkcija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja