ĐILASE NE UBIJAJ SRBIJU: Niški naprednjaci protestovali protiv opozicije i opozicionih medija EVO ŠTA SU IM PORUČILI
Foto: Beta / Saša Đorđević

PROTESTNA ŠETNJA

ĐILASE NE UBIJAJ SRBIJU: Niški naprednjaci protestovali protiv opozicije i opozicionih medija EVO ŠTA SU IM PORUČILI

Politika -

NIŠ - Nekoliko hiljada članova i simpatizera Srpske napredne stranke (SNS) danas je u centru Niša izrazilo nezadovoljstvo medijima koji kritikuju predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a njemu izrazilo podršku.

Učesnici protestne povorke nosili su znake "STOP" i transparente "Stop krvavom scenariju" i "Đilase ne ubijaj Srbiju".

Tokom protesta nije bilo govora, a čelnici Gradskog odbora SNS Niš su negirali da su organizovali skup, iako su članstvu danima stizali pozivi da učestvoju i dovedu rođake i prijatelje.

Poverenik Gradskog odbora SNS-a Zvezdan Milovanović rekao je agenciji Beta da je protest organizovan putem grupe na Fejsbuku "Stop krvavom scenariju".

1 / 6 Foto: Beta / Saša Đorđević

U tom pozivu su pitanja o tome "da li je medijska sloboda zveckanje oružjem" i "da li je sloboda mišljenja pozivati na nečije ubistvo".

U objavi je pisalo da "dok mi radimo i gradimo Srbiju i borimo se za bolju budućnost, drugi bi da nam ruše to što stvaramo".

"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je običan čovek, jedan od nas. Radi i gradi, kao i svaki drugi, normalan građanin Srbije. Nekima to smeta. Neki bi da snajperom zaustave Srbiju, zaustave budućnost, zaustave tebe. Upamti! Snajper nije okrenut samo u predsednika Srbije, okrenut je i ka tebi", piše u pozivu na Fejsbuku u grupi "Stop krvavom scenariju".

Za današnji protest nije bilo zvanične najave, ni poziva medijima.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track