VUČIĆ SE SASTAO SA ODLAZEĆOM AMBASADORKOM SLOVAČKE: Odnosi dve zemlje unapređeni
Foto: Tanjug

Torta diplomatija

VUČIĆ SE SASTAO SA ODLAZEĆOM AMBASADORKOM SLOVAČKE: Odnosi dve zemlje unapređeni

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadorku Slovačke Dagmar Repčekovu i konstatovao da ona svojom " 'torta diplomatijom' ostavlja poseban pečat u istoriji diplomatskog kora akreditovanog u Srbiji".

Ona je "najoriginalniji ambasador, jer nijednom, pa ni danas, nije došla na sastanak, a da nije na poklon donela čuvenu Doboš tortu", rekao je Vučić.

Vučić je Repčekovoj zahvalio i za izuzetan doprinos jačanju srpsko-slovačkih odnosa i poštovanju koje je tokom svog mandata pokazala prema Srbiji. ; "Prijateljstvo i bratstvo Srba i Slovaka, ne samo da je potvrdjeno, već je, zahvaljujući radu ambasadorke Repčekove, i unapredjeno", rekao je predsednik Vučić, navodi se u saopštenju Vučićevog kabienta.

Vučić je izrazio zahvalnost Slovačkoj zbog principijelnog poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, kao i zbog snažne podrške Srbiji na evropskom putu.

Ponovio je da je Srbija iskren prijatelj i pouzdan partner Slovačke i da se nada da će dobre političke odnose pratiti još bolje ekonomske veze, kao i saradnja u svim drugim oblastima.

Vučić je istakao i potrebu snažnije saradnje s Višegradskom grupom, čijem je Samitu nedavno prisustvovao, kada je slovačka predsednica Zuzana Čaputova, kao i drugi šefovi država V4, podržala evropske integracije Srbije.

On je zamolio ambasadorku Repčekovu da prenese poziv slovačkoj predsednici da poseti Srbiju.

Vučić je istakao i da su Slovaci u Vojvodini most izmedju dve zemlje i da "može još mnogo da se uradi za njih i njihov položaj".

(Kurir.rs/Beta/Foto: Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja