Najnovije vesti

PODRŠKA I POVERENJE VLADE REPUBLIKE SRBIJE: Slavko Simić novi načelnik Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga
Foto: Kancelarija Vlade Za KiM

odluka od 28. novembra

PODRŠKA I POVERENJE VLADE REPUBLIKE SRBIJE: Slavko Simić novi načelnik Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga

Politika

KOSOVSKA MITROVICA - Na sednici Vlade Srbije 28. novembra, Slavko Simić postavljen je za novog načelnika Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga, objavljeno je u Službenom glasniku.

Simić ističe da je postavljen na predlog ministra državne uprave i lokalne samouprave Branka Ružića i direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

"Dobio sam snažnu podršku i poverenje Vlade Republike Srbije, ali i veliku odgovornost da uspostavim koordinisani rad sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju, resornim ministarstvom, lokalnim samoupravama na teritoriji okruga i inspekcijskim službama", izjavio je Simić za Kosovo Onlajn.

On je naglasio da će mu primarni cilj i zadatak na poziciji načelnika biti jačanje i sprovodenje državne politike, zaštita državne imovine i nastavak borbe za nesmetani rad i funkcionisanje institucija Republike Srbije na teritoriji Kosova i Metohije, kao i obezbedivanje osnovnih preduslova za realizaciju infrastrukturnog, ekonomskog i poljoprivrednog razvoja opština Kosovsko-mitrovackog upravnog okruga.

Slavko Simić, poslanik Srpske liste u prošlom i budućem sazivu Skupštine Kosova, na mestu nacelnika Okruga zamenio je Vasa Jelića, koji je otišao u penziju.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...