VUČIĆ UŽIVO NA SVEČANOSTI KOD ŠAPCA: Srećan sam i ponosan na Srbiju! Nećemo da gledamo u mete nego u budućnost KURIR TV
Foto: Printscreen Kurir TV

tačno u podne Otvoreni radovi za auto-put Ruma-Šabac-Loznica

VUČIĆ UŽIVO NA SVEČANOSTI KOD ŠAPCA: Srećan sam i ponosan na Srbiju! Nećemo da gledamo u mete nego u budućnost KURIR TV

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas početku radova na izgradnji autoputa i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica.

Obeležavanje početka radova, u blizini Šapca, počelo je u 12 časova. Radovi će početi, kako je ranije najavljeno, kod Šapca gde će se graditi novi most na Savi.

Zvanicama se prvo obratio predstavnik kompanije Azvirt koja je čestitala Vladi Srbije na ovom projektu uz napomenu da će ovaj put biti "arterija" zahvaljujući kojoj će biti pospešen razvoj ne samo u ovim gradovima već i u regionu s napomenom da će ovaj put podstaći i razvoj privatnog biznisa ne samo u Srbiji nego i u Bosni i Hercegovini.

Predstavnik Azvirta zahvalio se Srbiji na ukazanom poverenju i saradnji uz obećanje da će svi radovi biti završeni u roku.

foto: Printscreen Kurir TV

Odmah potom zvanicama se obratila i resorna ministarka Zorana Mihajlović koja je rekla da je ovo veliki dan za Srbiju koja više nema vremena za gubljenje. Ona je podsetila na jutrošnju svečanost i potpisan ugovor za Moravski koridor.

foto: Printscreen Kurir TV

- Neka nam je sa srećom, hvala Azvirtu i očekujemo da sve bude u skladu sa vremenom i ugovorom koji smo potpisali - rekla je ministarka Mihajlović, a potom reč ustupila ambasadoru Azerbejdžana, koji je rekao da je ovo jasan primer saradnje dveju zemalja jer je reč o uglednoj kompaniji, koja poštuje rokove i radi kvalitewtno.

Ambasador Azerbejdžana Hasanov je rekao da za 20 godina diplomatske karijere nije doživeo da jedna zemlja potpiše ovako dva velika ugovora u jednom danu. On je predsedniku Vučiću i narodu Srbije prenese srdačne pozdrave predsednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva.

foto: Printscreen Kurir TV

"Ponosan sam na Srbiju"

- Srećan sam i ponosan sam na Srbiju! Izabrali smo da radimo i mnogo uradimo - rekao je Vučić dodajući da su danas u jednom i istom danu potpisana dva velika i izuzetna ugovora - za Moravski koridor i auto-put Šabac-Ruma-Loznica. Vučić je dodao da nema stajanja.

- Mi nećemo da gledamo u mete nego u budućnost - rekao je Vučić i dodao da je veoma hladno i da smo rekli da narod nećemo da zovemo po ovoj hladnoći. On je čestitao i ljudima u Mačvi i Sremu i u celoj Srbiji, te pozdravio i zahvalio se predsedniku Azerbejdžana Alijevu i azerbejdžanskoj braći koja grade ovaj put.

On je poručio žiteljima ovog kraja da će dobiti brz i moderan put koji će dovesti još više investitora i posao za ljude koji ovde žive.

- Od Beograda do Drine za sat vremena. I to ne da vozite kao što Drobnjak (direktor Puteva Srbije) kaže, nego kako propisi kažu. Ne mislimo ovde da stanemo, nastavićemo da gradimo, vidim da ste se svi smrzli, a ja najviše, ali velika je svečanost. Vučić je nasmejavši prisutne potom i dodao: "Azvirt je jedna strašna firma, jedna odlična firma, s njima nema problema! Braćo, imaćete još mnogo posla u Srbiji."

Komercijalni ugovor za izgradnju autoputa Ruma-Šabac i brze saobracajnice Šabac-Loznica potpisan je 19. novembra sa azerbejdžanskom kompanijom Azvirt. Ukupna dužina ove saobraćajnice je 77 kilometara, a procenjena vrednost realizacije ovog projekta je 467,5 miliona evra.

Izgradnja auto-puta Ruma-Šabac i brze saobracajnice Šabac-Loznica jedan je od prioritetnih projekata u drumskom transportu, s obzirom da je reč o projektu koji je važan za razvoj i povezivanje Srema, Mačve i zapadne Srbije i Vojvodine, ali i ovog dela Srbije sa regionom, pre svega sa BiH.

Trasa budućeg državnog puta IB reda je utvrđena na osnovu generalnog projekta, plana područja posebne namene i usaglašavanja sa predstavnicima lokalne samouprave.

Projekat je podeljen na tri deonice: deonica 1 auto-put Ruma - Šabac dužine 21,14 kilometara, deonica 2 most preko reke Save dužine 1.327,5 metara i deonica 3 brza saobraćajnica Šabac-Loznica dužine 54,58 kilometara.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track