ŠEŠELJ: Krim je stara ruska zemlja, vršimo pritisak na vlast u Beogradu da tu činjenicu prizna
Ilustracija, Foto: Marina Lopičić

sastanak sa delegacijom iz rusije

ŠEŠELJ: Krim je stara ruska zemlja, vršimo pritisak na vlast u Beogradu da tu činjenicu prizna

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas da SRS podržava povratak Krima i Sevastopolja u sastav Rusije, navodeći da je ta oblast "stara ruska zemlja".

On je posle sastanka sa članovima delegacije iz Rusije i republike Krim kazao da SRS smatra da će Krim "zauvek ostati ruski".

"Neprekidno vršimo pritisak na režim u Beogradu da tu nepromenjivu činjenicu prizna", kazao je Šešelj novinarima u Skupštini Srbije.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Zorana Jevtić

Dodao je da će političari i intelektualci iz Rusije sutra učestvovati na Beogradskom forumu koji će biti održan u zgradi Ruskog doma.

Posle masovnih protesta u Kijevu koji su doveli do svrgavanja tadašnjeg predsednika Ukrajine Viktora Janukoviča, na Krimu je održan referendum o otcepljenju od Ukrajine i pripajanju Rusiji što je podržalo više od 90 odsto izašlih birača.

Krim je posle Oktobarske revolucije 1917. godine proglašen autonomnom republikom u sastavu Ruske sovjetske federativne republike ali je odlukom komunističkih vlasti iz 1954. godine, postao deo Ukrajine.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja