Stefanović: Štetan manir da se odbijaju svi amandmani

Stefanović: Štetan manir da se odbijaju svi amandmani

Politika -
Ako se po jutru dan poznaje, mislim da se pred nama nalazi jedna vlast i režim koji će gledati samo da zadovolji apetite brojnih koalicionih partnera, i da prioritet neće biti interes građana nego samo njihovi koalicioni dogovori, rekao je Borislav Stefanović

BEOGRAD - Poslanik Demokratske stranke (DS) Borislav Stefanović kritikovao je danas vladajuću koaliciju jer je odbacila sve predložene amandmane opozicije na zakonske predloge koji su na dnevnom redu današnje sednice.

"Vladajuća većina usvojila je štetan manir da odbije sve predloge opozicije, čak i one koji dodatno definišu terminologiju predloženih zakona", rekao je Stefanović u Skupštini Srbije.

On je rekao da opozicija ne može da podrži Vladu koja je "napravljena na interesu i goloj želi za vlašću" i koja ne daje odgovore kako će ostvariti najavljeni program.

"Ako se po jutru dan poznaje, mislim da se pred nama nalazi jedna vlast i režim koji će gledati samo da zadovolji apetite brojnih koalicionih partnera, i da prioritet neće biti interes građana nego samo njihovi koalicioni dogovori", rekao je on.

Stefanović je rekao da je u današnjoj skupštinskoj raspravi opozicija najviše vremena potrošila na "očevidan propust" vladajuće većine da ne formira ministarstva za ljudska i manjinska prava i Kosovo i Metohiju, ocenivši da je time pokazala koliko joj je stalo do dobrobiti građana, ljudskih i manjinskih prava i Kosova.

On je ocenio da će zbog pretvaranja Ministarstva u Kancelariju za Kosovo i Metohiju nastati "opasan vakuum" jer Kancelarija neće imati "potrebne kapacitete" i ljude da odgovore izazovima. Poslanik DS je rekao da je vladajuća većina odbila amandman kojim bi se omogućilo da se ujednače budžetska davanja za Kosovo i omogući uvid u te rashode. Stefanović je rekao da je Zakon o Vladi nejasan i ostavlja mogućnost da Vlada kontroliše sve akte nosilaca javnih funkcija što mogu biti i vatrogasci.

Po Stefanovićevim rečima, mandatar će imati identičan ekspoze kao i dosadašnji premijer Mirko Cvetković, izuzev dela o saradnji sa Tribunalom u Hagu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track