BOŠKO DIVLJAO, ZASTAVOM PROBIJAO VRATA SKUPŠTINE: Razvaljuj, mamu im je*em! Sve nasilne epizode Obradovića!
Foto: Tanjug/Tara Radovanović, Vladimir Šporčić

Preterao

BOŠKO DIVLJAO, ZASTAVOM PROBIJAO VRATA SKUPŠTINE: Razvaljuj, mamu im je*em! Sve nasilne epizode Obradovića!

Politika -

Jedan od lidera Saveza za Srbiju (SZS) Boško Obradović ponovo je demonstrirao politiku nasilja ovog opozicionog bloka.

On je u subotu uveče sa svojim pristalicama pokušao da upadne u zgradu Skupštine Srbije. Uz uzvike „Razvaljuj, mamu im je*em“, lider Dveri je udarao drškom zastave Srbije u staklo ulaznih vrata parlamenta, pa je skupštinsko obezbeđenje moralo da reaguje.

Gaženje državnih simbola

Obradovićev nasilni čin najoštrije su osudili gotovo svi politički akteri, jer su u njemu videli nameru da se izazivanjem nereda dođe na vlast mimo volje naroda. Predsednica Skupštine Maja Gojković naglasila je da je Srbija demokratska zemlja u kojoj građani imaju pravo da mirno protestuju, ali da niko nema pravo da nasilno upada u institucije. - Parlament je mesto dijaloga predstavnika građana Srbije, a ne mesto izazivanja i podstrekivanja nasilja. U divljačkom pokušaju da razbije vrata parlamenta, zloupotrebom zastave Srbije, narodni poslanik Boško Obradović je pokazao da ne poštuje državne simbole naše zemlje - izjavila je ona.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

Premijerka Ana Brnabić smatra da i ovo pokazuje kakvu Srbiju ovaj deo opozicije nudi i kako želi da se domogne vlasti. - Pokušaj nasilnog upada u Skupštinu Srbije je konačni pokazatelj - posle RTS, Predsedništva, vešala, motornih testera, paljenja knjiga, pretnji, vređanja - kakvu Srbiju oni nude i kako žele da se domognu vlasti. A neko mora ljotićevcu da objasni da zastava nije štap, već nacionalni simbol - poručila je predsednica Vlade.

Nadležni da reaguju

Prvi potpredsednik Vlade i lider SPS Ivica Dačić zahteva reakciju državnih organa i sankcionisanje nasilja.

foto: Zorana Jevtić

- To je pokazatelj ekstremizma i nasilja koji šire pojedine opozicione stranke i njihovi lideri. Neke stranke očigledno mogu da uđu u Skupštinu samo ako provale, umesto da uđu na izborima. Zato i neće da učestvuju na izborima. To je za njih jedina dobitna kombinacija - ocenio je Dačić.

Udruženje 1 od 5 miliona pokušalo je da opravda Obradovićev potez, pa je saopštenjem obavestilo predsednicu parlamenta da „cilj performansa nije bio upad u zgradu Skupštine, već kucanje na vrata iste“.

Sve nasilne epizode Boška Obradovića

foto: Screenshot

Sa svojim pristalicama upao u zgradu RTS

foto: Dado Đilas

Učestvovao u opsadi zgrade Predsedništva Srbije

foto: Sonja Spasić

Hteo je da spreči dolazak predsednika u emisiju „Upitinik“

Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade

SLIKA SZS, A NE SRBIJE

foto: Tanjug/ Filip Krainčanić

Ovi incidenti ispred parlamenta nisu slika Srbije, ali jesu slika SZS. Zaboravljaju, međutim, da se u demokratiji vlast ne osvaja upadima u institucije i nasiljem, nego glasanjem na izborima.

Đorđe Milićević, SPS

ŽELE NASILJE

foto: Zorana Jevtić

Pojedinci iz dela tzv. ulične opozicije jasno su stavili do znanja šta je njihov cilj - nasiljem zauzeti institucije, pogaziti sve demokratske postulate političke borbe i tako preuzeti vlast.

Dragan Marković Palma, JS

PUŠKA I META SIMBOLI

foto: Zorana Jevtić

Da li je simbol delu opozicije u Srbiji i stranim plaćenicima puška uperena u predsednika države i meta iscrtana na predsedniku? Upotrebom zastave u rušilačkom pohodu na Skupštinu pokazali su da ne poštuju ni državu, ni građane...

Vladimir Orlić, SNS

MRŽNJA I UNIŠTAVANJE

foto: Zorana Jevtić

Đilasov stipendista i verni poslušnik Obradović i grupa njegovih sledbenika pokazali su da je njihova jedina politička poruka: mržnja, nasilje, uništavanje, apsolutno nepoštovanje institucija i skrnavljenje svakog simbola ove države.

Kurir.rs/ Ivana Kljajić Foto: Tanjug/Tara Radovanović, Vladimir Šporčić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track