Najnovije vesti

VUČIĆ O DALJOJ REFORMI VOJSKE: Uvođenje obaveznog vojnog roka nije tema u ovom trenutku
Foto: Printscreen

GOSTOVANJE U EMISIJI HIT TVIT

VUČIĆ O DALJOJ REFORMI VOJSKE: Uvođenje obaveznog vojnog roka nije tema u ovom trenutku

Politika

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da najavu dalje reforme vojske ne treba tumačiti kao najavu uvođenja obaveznog vojnog roka, jer to pitanje u ovom trenutku nije tema.

Na pitanje novinara u emisiji Hittvit na Pinku da prokomentariše to što su mnogi protumačili da se sprema uvođenje obaveznog služenja vojnog roka kada je ekao da dalja reforma vojske ne znači dalju kupovinu oružja, Vučić je kazao da na to nije ni pomislio.

"To će biti tema u budućnosti, razgovraćemo o tome pošto imate argumente za i protiv, kada dođe vreme razgovaraćemo. Takva odluka ne postoji", rekao je predsednik Srbije.

foto: Printscreen

Istakao je da je važno da Srbija pravi mobilniju i bržu vojsku, "da ne moramo da kupujemo glomazne sisteme, već da budemo spremni da uvek i u svakom trenutku, govoreći vojnim rečnikom, privhatimo prvi udar i prvu borbu, kao i da imamo najbolje specijlane jedinice koje će biti najmodernije opremljene".

Komentarišući nabavku novih helikoptera, među kojima su i ruski Mi-35, Vučić je kazao da je zadovoljan što je naša vojska sada mnogo snažnija i da je to jedan od načina kako da odvratimo nekog od napada na Srbiju.

Predsednik je istakao da se zalaže za mir i da se srpska vojska naoružava upravo zato da bi taj mir imali.

Mislim da je sada Vojska Srbije 10 puta jača nego pre pet godina, dodao je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...