STEFANOVIĆ U BERLINU: Sastanak sa direktorom Hrišćansko-demokratske unije!
Foto: Marina Lopičić

bilateralna saradnja

STEFANOVIĆ U BERLINU: Sastanak sa direktorom Hrišćansko-demokratske unije!

Politika -

Član Predsedništva Srpske napredne stranke i predsednik beogradskog odbora Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Berlinu sa direktorom Hrišćansko-demokratske unije Štefanom Henevigom o daljem unapređenju saradnje između dve političke organizacije, kao i o aktuelnoj situaciji u Srbiji i Nemačkoj.

Stefanović i Henevig su, između ostalog, razgovarali o ekonomskim i drugim bilateralnim odnosima između Srbije i Nemačke, postignutom napretku na planu sveobuhvatnih reformi, kao i o evropskim integracijama Srbije, saopštila je pres služba SNS.

Stefanović je, ističući da SNS želi ekonomski jaku Srbiju sa konstantnim otvaranjem novih radnih mesta, sa Henevigom razmotrio saradnju na daljem unapređenju okvira koji bi pomogli dovođenje više stranih investitora u našu zemlju.

On je istakao da je priključenje EU strateški cilj Srbije i da naša zemlja na tom putu veoma ceni podršku Nemačke.

Dvojica sagovornika razgovarala su i kako Nemačka može pomoći Srbiji na putu njenih evropskih integracija u konkretnim zadacima, koji se tiču ekonomskog napretka i unapređenja vladavine prava.

Stefanović je upoznao Heneviga da se naredne godine u Srbiji održavaju izbori, kao i o aktivnostima koje su preduzete na unapređenju izbornih uslova, a koje je propisala prethodna vlast.

Direktor CDU je istakao da između dve stranke postoji partnerski odnos i da je dobra dosadašnja saradnja značajna i za odnos dve države.

On je istakao spremnost da CDU i SNS uzajmo razmene posete, koje bi bile prilika za međusobno upoznavanje sa trenutnim aktivnostima na terenu i iskustvima u radu sa građanima obe zemlje, kaže se u saopštenju.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track