VLADIMIR ĐUKANOVIĆ O PRITISCIMA OPOZICIJE: SNS neće dozvoliti prelaznu vladu i vladavinu Đilasa po makedonskom scenariju
Ilustracija, Foto: Marina Lopičić

poruka javnosti

VLADIMIR ĐUKANOVIĆ O PRITISCIMA OPOZICIJE: SNS neće dozvoliti prelaznu vladu i vladavinu Đilasa po makedonskom scenariju

Politika -

BEOGRAD - Funkcioner i poslanik SNS Vladimir Đukanović izjavio je danas da Srpska napredna stranka neće dozvoliti prelaznu vladu i dolazak na vlast bez izbora, kako to žele ljudi okupljeni oko Dragana Đilasa, Vuka Jeremića i Boška Obradovića.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Marina Lopičić

On je rekao da je to možda moglo po scenariju iz Skoplja i kod Gruevskog, kako bi to deo opozicije želeo, ali, ističe, u Srbiji to neće moći.

Đukanović je kazao da "družina okupljena oko Đilasa, Jeremića i Obradovića" zna koliko minornu podršku ima među građanima i zato putem društvenih mreža pokušava da stvori opasnu atmosferu linča i veoma ružan ambijent.

Zato su, kaže, najavili dalje akcije, jer pošto poto idu u bojkot izbora.

"Oni su došli do faze da traže da izbori moraju da se pomere za devet meseci, jer za njih suština nisu izborni uslovi, već je ključni zahtev da uđu u vlast bez izbora, pa makar i posle devet meseci", kazao je Đukanović u poruci na Jutjubu.

On je dodao da Đilas želi scenario iz Skoplja, dakle prelaznu vladu u koju ulazi opozicija, i za to njegovi sledbenici koriste društvene mreže, pri čemu je kljucni zahtev da dođu do fotelje bez izbora.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Beta/Miloš Miškov, Kurir, Zorana Jevtić

"Oni znaju da na izborima ne mogu da dobiju ništa, pa zato prethodno moraju da delegitimizuju čitav izborni proces", naglasio je Đukanović, dodajući da ih ne zanima to što Ustav ne dozvoljava tu vrstu pomeranja izbora.

"Njih to ne zanima, oni insistiraju na tome da se izbori pomere mimo zakona i Ustava, to je njihov sistem dolaska na vlast , ali to neće proći jer ovde narod jasno izražava svoju volju", ukazao je Đukanović, ističući da dolazak na vlast mimo volje naroda, na antidemokratski način, neće biti moguć.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track