BRNABIĆ: Zasluga za napredak u zemlji i promene na bolje pripada predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću
Foto: Printscreen, RTV Pink

premijerka o aktuelnoj situaciji

BRNABIĆ: Zasluga za napredak u zemlji i promene na bolje pripada predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću

Politika -

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić u emisiji “Lice nacije” koja se emituje na lokalnim televizijama sirom Srbije pričala je o aktuelnim političkim temama i istakla da je Republika Srbija ušla u trogodišnji program daljeg unapređenja izbornih uslova i da je od 17 konkretnih prekopuka ispunjeno više od 70%, a da je ostatak u fazi inplementacije.

Mi smo 2016. godine završili birački spisak, a 2017. godine smo ušli u trogodišnji program daljeg unapređenja izbornih uslova u Republici Srbiji. Tek onda je deo opozicije taržio da se uključi evropski parlament, pa su oni došli da počnu interparlamentarni dijalog, a zatim je opozicija odlučila da bojkotuje interparlamentarli dijalog. Kao rezultat dve rudne interparlamentarnog dijaloga je bilo 17 konkretnih prekopuka. Mi smo više od 70% tih parlamentarnih preporuka već ispunili, ostatak je u fazi inplementacije – pričala je premijerka.

Kakvi bi god trebali da budu izborni uslovi, ono što je građanima Srbije važno, ono što će oni premoznati na kraju su rezultati. A šta je ko od njih uradio. Niko neće biti nov u politiici. To su ljudi koji su više od 10 godina bili na vlasti i pokazali su šta mogu da urade – izjavila je Brnabić.

U ovom trenutku u Srbiji mi radimo, mi namećemo tempo i mi gradimo, a opzicija se bavi samo sobom. Ja od njihovog programa apsolutno ništa nisam videla, osim čupanja znakova i korišćenja nacionalnog simbola zastave kao štapa koji služi za razbijanje vrata na Skupštini u kojoj su oni narodni poslanici – istakla je predsednica Vlade.

Predsednica Vlade Republike Srbije rekla je da zasluga za napredak u zemlji u kojoj se iz trenutka u trenutak dešavaju značajne promene na bolje, kako i velike investicije pripada predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji se velikim zalagnjem i naporima borio za stabilnost Srbije.

Kurir.rs/info24.rs

Foto Printscreen, RTV Pink

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track