Najnovije vesti

VUČIĆ SVEČANO OTVORIO DEONICU AUTO-PUTA MILOŠ VELIKI: Želimo brzu prugu do Niša, potreban je novac!
Foto: Zorana Jevtić

deonica surčin-obrenovac

VUČIĆ SVEČANO OTVORIO DEONICU AUTO-PUTA MILOŠ VELIKI: Želimo brzu prugu do Niša, potreban je novac!

Politika
12:06h

OBRENOVAC - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da bi želeo da do Niša bude izrgađena brza pruga, kao što će biti izgrađena do Subotice i dodao da je to jedina dilema koja ostaje oko infrastrukturnih planova, zbog cene.

"Sve je jasno za prugu Niš-Preševo i Dimitrovgrad, tamo će biti pruga za brzinu od 120 kilometara. Za brzu prugu do Niša, koja bi išla na veću brzinu skače dramatično cena za 800 miliona, rekao je on.

1 / 41 Foto: Kurir Tv Printscreen

Vučić je kazao da bi želeo da se pronađe izvor za taj novac, jer lično želi da Niš ima isti status kao Novi Sad. Ukazao je da bi to koristilo putničkom, a ne samo kargo saobraćaju, i postali bi ključno mesto na evropskoj mapi.

Govoreći o autoputevima podsetio je da smo pre sedam godina, kada mnogi putevi nisu postojali, imali 34 miliona vozila na Koridoru 10, da sada imamo 60 miliona, a sledeće godine će ići na preko 75 miliona vozila.

To, prema njegovim rečima, pokazuje koliko standard raste, a dodao je da i ukazuje koliko sve više stranaca koristi naše puteve.

- Pokušaćemo kamione da motivišu da sa Ibarske idu na autoput, a da onda od Ibarske magistrale napravimo odličan put, gde ćemo naplaćivati za kamione preko šest tona, kako ne i rušili taj put, objasnio je on.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...