PREMIJERKA BRNABIĆ O STABILNOSTI DRŽAVE: Srbija je fundamentalno drugačija od 2014, Vučić zna srpski narod u dušu
Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

od preuzimanja vlade savetuje se sa predsednikom

PREMIJERKA BRNABIĆ O STABILNOSTI DRŽAVE: Srbija je fundamentalno drugačija od 2014, Vučić zna srpski narod u dušu

Politika -

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da je danas Srbija fundamentalno drugačija zemlja od one koja je bila 2014. godine, ističući da je ponosna što je u timu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Brnabić je gostujući u emisiji "Upitnik" na RTS, ukazala da je uspostavljena makorekonomska stabilnost, ostvaren suficit, a nezaposlenost je jednocifrena - 9,5 odsto.

Kao rezultate Vlade Srbije od 2014. ona je navela to što se Srbija penje na Duing biznis listi, tako da je zajedno sa Izraelom, Belgijom i Italijom, a da je pre toga bili u rangu sa Sirijom, Eritrejom.

Prema njenim rečima, nezposlenost opada kako zaposlenost raste, a ne zato što ljudi odlaze iz zemlje.

Istakla je da ekonomska migrcija nije samo problem Srbije, već i mnogih drugih zemalja u regionu.

Predsednica Vlade Srbije rekla je da je tokom svog mandata bila samostalna u odlučivanju i da je ponosna što je u timu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Istakla je da se od samog početka savetuje sa predsednikom Srbije, nekada i na dnevnoj osnovi.

"Imam izuzetno poštovanje prema Vučiću, ne znam nikoga da je na takav način imao takvu viziju Srbije - da je znao dušu našeg naroda, da je potpuno predan poslu i da svaki dan radi od jutra do sutra", rekla je premijerka.

Predsednica Vlade kaže da ne zna nikog ko je toliko dao za Srbiju kao predsednik.

"Zaista nemam problem sa tim, nisam sujetna osoba, ponosim se što sam u timu sa Vučićem, što se smatram za jednog od njegovih saradnika", istakla je Brnabiceva, odgovarajući na pitanje kako komentariše kritike da nije dovoljno samostalna.

Premijerka kaže da je sama birala ministre u Vladi zajedno sa Vučićem, kao i da se konsultovala sa političkim faktorima.

"Moje je da radim u interesu građana Srbije, da isporučujem rezultate, da zajedno dođemo do kraja mandata, da Srbija bude bolje mesto za život", rekla je Brnabićeva i dodala da postoje različita mišljenja, različita raspoloženja, rasprave, ali je najvažnije da svi zajedno u Vladi rade u interesu gradana Srbije.

Govoreći o radu ministara, ona je rekla da nisu svi jednako dobro radili, ali da svi imaju pozitivne rezultata, a i da je u ovom trenutku je kasno za rekonstrukciju Vlade.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track