Najnovije vesti

DAČIĆ: Srbija će se BORITI za PRAVA SRPSKOG NARODA u CRNOJ GORI! Mi stojimo čvrsto iza srpskog naroda i SPC!
Foto: Palma Plus/D.M

PRIJEM KOD PALME U JAGODINI

DAČIĆ: Srbija će se BORITI za PRAVA SRPSKOG NARODA u CRNOJ GORI! Mi stojimo čvrsto iza srpskog naroda i SPC!

Politika

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je sinoć u  Jagodini da će se Srbija boriti za prava srpskog naroda u Crnoj Gori.

“Srbija će se boriti za prava srpskog naroda u Crnoj Gori. Zajedno svi mi, zato što imamo samo jednu zemlju i jedan narod, srpski narod i Srbiju", rekao je Dačić, na tradicionalnom novogodišnjem koktelu kod Dragana Markovića Palme u Jagodini i dodao:

Ne želim da govorim kao predstavnik Srpske pravoslavne crkve, ali svaki napad na Srpsku pravoslavnu crkvu je i napad na srpski narod i mi stojimo čvrsto iza srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve".

“Sadašnja vlast na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, ostvarila je veoma značajne rezultate na državničkom i ekonomskom polju i zaustavila negativan tok priznavanja Kosova i Metohije, u odnosu na vreme kada su na vlasti bili Tadić, Ðilas i Jeremić. Nemojte da verujete nikome koji kaže da zbog Evrope ili bilo koga drugoga mi moramo da se odreknemo naših nacionalnih interesa. Naprotiv mi moramo da branimo Srbiju da bismo mogli da idemo u Evropu", istakao je Dačić.

On je naveo i da Srbija želi saradnju sa svima, pruža ruku svima, ali opet čvrsto stoji na svome: "Tuđe nećemo, a svoje ne damo".

“Ja sam ponosan što imam takvog prijatelja i brata kao što je Dragan Marković Palma i ponosan zato što Srbija ima jednog takvog političara i mnogi političari treba da se ugledaju na te principe, a to je šta ste konkretno uradili za svoj narod, koliko ste fabrika otvorili, novih radnih mesta, koliko ste ljudi zaposlili, koliko ste puteva napravili, vrtića i to je ono na šta su ponosni i građani Jagodine i građani Srbije i na državnu vlast” reako je Dačić.

kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...