DRAGAN MARKOVIĆ PALMA OPLEO PO ĐUKANOVIĆU: Prvi priznao Kosovo, a sada otima imovinu SPC! Nećemo više letovati u CG!
Foto: Palma Plus/D.M

Predsednik Skupštine grada Jagodine

DRAGAN MARKOVIĆ PALMA OPLEO PO ĐUKANOVIĆU: Prvi priznao Kosovo, a sada otima imovinu SPC! Nećemo više letovati u CG!

Politika -

Predsednik Skupštine grada Jagodine i narodni poslanik Dragan Marković Palma izjavio je da više neće slati učenike osnovnih škola na letovanje u Crnu Goru.

Dragan Marković Palma kaže da više neće da „puni budžet“ crnogorskom predsjedniku Milu Đukanoviću, koji je prvi priznao Kosovo a sada otima imovinu Srpske pravoslavne crkve.

Predsjednik Skupštine grada Jagodine i narodni poslanik Dragan Marković Palma izjavio je da više neće slati učenike osnovce na letovanje u Crnu Goru.

„Ja molim građane Srbije da ne pune budžet nekome ko se zove Milo Đukanović, ko od tih para finansira Šiptare – Haradinaja, Tačija i ostale koljače srpskog naroda na Kosovu i Metohiji“, rekao je Marković na tradicionalnom novogodišnjem koktelu koga je upriličila Skupština grada Jagodine.

”Mi već 14 godina šaljemo osnovce iz Jagodine koji završe četvrti i osmi razred u Crnu Goru. To je 1500 učenika svake godine, pa vi vidite koliko je to para za crnogorski budžet. Od 2020. godine naši đaci će ići na more u Grčku”, rekao je Marković. "Ovo nije moj udar na crnogorski narod, crnogorski narod je dobar i mi imamo monogo brakova srpsko-crnogorskih, ali Milo Ðukanović, ne želim da se mešam u unutrašnje stvari Crne Gore, radi na štetu Srbije i srpskog naroda, a Srbija je finansirala obnovu Crne Gore kada je bio zemljotres i 75 odsto turističkih destinacija u Crnoj Gori izgradili su Srbi", rekao je Marković. "Do sada sam ćutao, ali sam večeras odlučio da progovorim i neću više da ćutim", rekao je predsednik Jedinstvene Srbije. “Srbija je u 2019 godini postigla značajne rezultate na ekonomskom i političkom planu i za to zaslužuju aplauze i Aleksandar Vučić i Ivica Dačić”, poručio je Dragan Marković Palma.

Govoreći o Jagodini, Marković je ocenio da je ove godine, i proteklih, mnogo urađeno na ekonomskom i socijalnom planu grada i sela i tako će biti nastavljeno i iduće godine, kada će biti otvorene dve nove fabrike investitora iz Austrije i Nemačke, a treću proširuje italijanska kompanija ''Mobi Turi'', koja u Jagodini uspešno posluje nekoliko godina.

1 / 4 Foto: Palma Plus/D.M

“ U poslednje četiri godine jagodinska privreda beleži suficit, Samo u prvih deset meseci ove godine suficiti privrede u Jagodini je 12,5 miliona evra i to je 56 posto ukupnog suficita u Pomoravskom okrugu. Grad Jagodina je u 2019. godini plaćao kamate za kredite za svoje poljoprivrednike i privrednike i ukupno je u ovoj godini njih 250 uzelo takav kredit, za koji je Grad plaćao kamatu, Pozivam ih da to čine i u 2020. godini, oni kojima je kredit potreban. U 2020. godini ćemo postaviti dva nova kamena temeljca za dve nove fabrike. Austrijski Šibel, koji će zaposliti ukupno 100 radnika u martu počinje izgradnju svoje fabrike u Jagodini, a jedna nemačka kompanija sa kojom smo 95 posto postigli dogovor, takođe počinje izgradnju fabrike u kojoj će u startu raditi 400, a za dve godine ukupno 2000 radnika” istakao je predsednik Skupštine grada Jagodine. Tradicionalni novogodšnji koktel, koji u Jagodini.

NOVOGODIŠNJI KOKTEL ZA GINISA

U hali sportova u Jagodini bilo je sinoć 6500 ljudi sa teritorije grada Jagodine, a bili su poljoprivrednici, privrednici, radnici, sindikalci, studenti, penzioneri, predstavnici i seoskih i gradskih mesnih zajednica, predstavnici policije, vojske, Srpske pravoslavne crkve, zdravstveni, socijalni, prosvetni, sportski i kulturni radnici. Novogodišnji koktel u Jagodini je i po broju i po strukturi gostiju je za Ginisa, jer, osim što mu je prisustvovalo 6500 ljudi, na jednom mestu zajedno su bili i poljoprivrednici i političari, i popovi i policajci, i sindikalci i privatnici, i studenti i penzioneri. Posle zvaničnog dela Marković je obišao sve prisutne i svima čestitao Novogodišnje i Božićne praznike. U zabavnom delu programa nastupili su Marinko Rokvić i jagodinka koja je osvojila drugo mesto u takmičenju “Zvezde Granda” Milica Čikarić, uz orkestar Vladana Alempijevića i Saše Bogosavljevića Supe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track