HAOS U SKUPŠTINI SRBIJE, BOŠKO OBRADOVIĆ UPAO NA SEDNICU: Tukao se sa poslanicima, doneo transparent o Milu FOTO, VIDEO
Foto: Printscreen

strašno

HAOS U SKUPŠTINI SRBIJE, BOŠKO OBRADOVIĆ UPAO NA SEDNICU: Tukao se sa poslanicima, doneo transparent o Milu FOTO, VIDEO

Politika -

U Skupštini Srbije danas je došlo do incidenta kada je na sednicu upao lider Dveri Boško Obradović sa transparentom "Milo lopove, ne damo ti svetinje", na šta je reagovao poslanik SNS Aleksandar Martinović.

Tada je došlo do koškanja poslanika, a predsednica Skupštine Maja Gojković prekinula je sednicu.

Obradović je sa svojim stranačkim kolegom Ivanom Kostićem izbačen sa sednice.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković pozvala je poslanike da ne reaguju na provokacije lidera Dveri Boška Obradovića i dodala da to nije u interesu bilo koga iz Crne Gore

foto: Printscreen RTS

"Ko zna čije naloge oni moraju ovde da sprovode i prave cirkus i što smo gledali u parlamentima u našem okruženju", rekla je Maja Gojković.

Gojković je osudila ispad Obradovića u Skupštini Srbije i poručila da je to bio "fašistički napad Obradovića, Ivana Kostića i Saveza za Srbiju na Skupštinu Srbije".

"Osuđujem najoštrije ovaj fašistički napad SzS-a, Dragana Đilasa, Vuka Jeremića, Boška Obradovića", kazala je Gojković na vanrednoj pres konferenciji i dodala da su danas pokušali da pokažu kako bi izgledao rad Skupštine i Srbija kada bi oni sa "ljotićevskim manirima uspeli da pobede i dođu na vlast".

Gojković je navela da je ona svojim delovanjem u trenutku incidenta pokazala volju većine, volju građana, a to je da fašizmu nije mesto u Skupštini Srbije i da fašizam ne može da prođe.

Komentarišući to što je Boško Obradović kazao da je to bio politički performans, Gojković je kazala: "Obradović za sebe može da tvrdi da je balerina, ali nije balerina. On je fašista, kao i Kostić i SzS. Pokazali su šta su hteli. Tako mirnim performansima su i mene bili u mom kabinetu".

U čijem interesu su radili, mogu oni da odgovore, kazala je Gojković i upitala: "Zar tuča u Skupštini može da pomogne srpskom narodu i SPC u Crnoj Gori?".

Ističući da prema njenom mišljenju ne može, Gojković je kazala da su oni samo pokazali, pred kamerama i pred 200 poslanika u sali, kako izgleda njihova politika.

Na pitanje zašto je zamolila obezbeđenje da ne reaguje u toj situaciji, Gojković je kazala: "Zato što nisam želela da 'igram igru' Saveza za Srbiju, pa da oni onda mogu da izigravaju žrtvu u parlamentu".

"Niko nije bio ugrožen, a znam kakva bi priča bila da sam dopustila obezbeđenju da reaguje", kazala je Gojković.

Govoreći o situaciji u Crnoj Gori nakon usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti, Gojković je kazala da je sigurna i ubeđena da će Vlada Srbije pomoći narodu u CG i SPC i to svojim znanjem, političkim umećem, mudrošću.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

"Zato smo danas kao poslanici koji podržavaju rad Vlade apelovali da se strasti stišaju da im omogućimo da po slovu zakona pomognu srpski narod i SPC", navela je predsednica Skupštine.

Upitana zašto je isključen ton, rekla je da ton nije bio isključen, a događaj je, na upit novinara opisala: "Uleteli su u salu, stali ispred predsedavajućeg, urlali na sve nas i vređali poslanike u prvim redovima, a desilo se tako što su poslanici SzS-a odlučili da na fašistički način prekinu rad Skupštine i izvrgnu je ruglu", kazala je Gojković.

Ponašanje poslanika vladajuće koalicije u trenutku incidenta, Gojković je nazvala "odgovarajućim": "Branili su Skupštinu, branili su dostojanstvo građana".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track