GORAN RAKIĆ O PLANU SRBIJA 2025: Za KiM i opstanak Srba 150 miliona evra
Foto: Dado Đilas

UNAPREDITI USLOVE ŽIVOTA

GORAN RAKIĆ O PLANU SRBIJA 2025: Za KiM i opstanak Srba 150 miliona evra

Politika -

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je danas da će sredstva od 150 miliona evra koja su opredeljena planom "Srbija 2025" za Kosovo i Metohiju unaprediti uslove života i najdirektnije podržati opstanak i ostanak srpskog naroda.

On je u ime srpskog naroda i svih građana na KiM koji, kako kaže, Srbiju smatraju svojom otadžbinom zahvalio predsedniku Aleksandru Vučiću što su investicionim planom obezbeđena ta dodatna sredstva.

"Politika predsednika Aleksadra Vučića, koja je rezultat teških ali uspešnih reformi koje je sproveo u našoj Srbiji, znači otvaranje novih radnih mesta, jačanje infrastrukture i privrede na Kosovu i Metohiji čime se najdirektnije podržava opstanak i ostanak srpskog naroda", istakao je Rakić, saopštila je SL.

On je podsetio i da su ovo dodatna sredstva, pored redovnih izdvajanja koja su najveća u zadnjih nekoliko decenija, a zahvaljujući kojima se trenutno realizuje više od 349 projekata, čime se pozitivno menjaju sve srpske sredine na Kosovu i Metohiji.

"Svesni odgovornosti koju nosimo kao predstavnici srpskog naroda na našoj svetoj zemlji, pružamo punu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću u borbi za mir i prosperitet celokupnog srpskog naroda, kako u Srbiji tako i u rasejanju, a koji se suočava sa strašnim pritiscima i iskušenjima. Zato je više nego potrebno da se okupimo i jedinstveni i složni radimo u cilju daljeg jačanja naše otadžbine i zaštiti interesa našeg naroda", poručio je Rakić.

On je ukazao da neprijateljima srpskog naroda smeta jačanje naše zemlje pod vođstvom predsednika Vučića.

Smatra i da zato svi građani treba da se ponašaju odgovorno i stanu u zaštitu politike koju Vučić sprovodi uprkos, kako kaže, podmetanjima i lažima kojima "kvazi opozicionari nastoje da skrenu pažnju javnosti sa očiglednog ubrzanog napretka naše zemlje".

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track