Rasprava o ekspozeu odlaže izbor vlade
Foto: Infobiro

Rasprava o ekspozeu odlaže izbor vlade

Politika -
Prema nezvaničnim saznanjima, glasanje o vladi i polaganje zakletve premijera i ministara moglo bi da se očekuje u petak tokom prepodneva, a nije isključeno ni da se to dogodi tek u ponedeljak

BEOGRAD - Rokovi planirani za izbor nove vlade, primopredaju dužnosti i prvu sednicu kabineta Ivice Dačića biće promenjeni, jer je rasprava o ekspozeu mandatara ušla rano jutros u sedmi sat i nije izvesno kada će biti okončana.

U skupštini nije bilo moguće dobiti informaciju o tome koliko je još govornika prijavljeno, niti da li će sednica u nekom trenutku biti prekinuta i nastavljena u petak.

Prema nezvaničnim saznanjima Tanjuga, glasanje o vladi i polaganje zakletve premijera i ministara moglo bi da se očekuje u petak tokom prepodneva, a nije isključeno ni da se to dogodi tek u ponedeljak.

Za raspravu o ekspozeu Poslovnikom je inače predviđeno pet sati, ali u to vreme se ne računaju replike, koje su večeras oduzele dobar deo vremena.

Tako se dogodilo da su do sat i po posle ponoći priliku da iznesu mišljenje o ekspozeu imali samo šefovi poslaničkih grupa, a tek tada su na red došli poslanici.

U međuvremenu, raspušten je hor, koji treba da izvede himnu prilikom polaganja zakletve, garda se povukla sa prostora ispred ulaza u Skupštinu, a iz zdanja na Trgu Nikole Pašića otišao je i najveći deo zvanica i predstavnika diplomatskog kora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track