Dačić: Zaposlićemo i pokrenućemo Srbiju!
Foto: KURIR

Srbija dobila novu vladu

Dačić: Zaposlićemo i pokrenućemo Srbiju!

Politika -
Ivica Dačić u ekspozeu poručio da neće biti zamrzavanja plata i penzija, da će ojačati temelj Srbije i zaustaviti pad nataliteta

BEOGRAD - Udarnički.- Za ovu vladu neće biti važno šta i kako će da kaže, nego šta i kako će da uradi. Mi hoćemo da promovišemo rezultat i drugi PR nama nije potreban. Mi nećemo pričati o požarima. Mi ćemo ih gasiti i učiniti sve da do njih ne dolazi - ovo je u svom ekspozeu poručio premijer Ivica Dačić. Lider socijalista je slikovito naveo da smo stupili u sveopšte siromaštvo i pad životnog, ekonomskog, kulturnog i civilizacijskog standarda srpskog društva.Nova pravila države- Država, ako želimo da bude jaka, i istovremeno pravedna i solidarna, zahteva čitav niz novih pravila, pravila koja će biti doneta u dogovoru sa čitavim društvom. Nova pravila, kao rezultat dogovora države i privrede, sindikata, medija, udruženja, finansijskih institucija - kazao je Dačić i dodao:- Osnovni cilj mene kao premijera i Vlade Srbije biće da ojačamo temelj Srbije, okupimo i ujedinimo najumnije ljude i ideje u interesu Srbije.Dačić je kao najveći i najteži problem Srbije naveo demografsko pitanje, to jest problem pada nataliteta, zbog čega će Vlada izaći s konkretnim merama za zaustavljanje biološkog nestanka Srbije.Dačić je naveo da se ekonomska politika neće pozivati na štednju i stezanje kaiša građana, čiji je životni standard doživeo drastičan pad. Neće biti zamrzavanja plata i penzija i Srbija će nastaviti razgovore sa MMF.Kao ključne ciljeve, premijer je naveo i evropsku budućnost Srbije, rešavanje pitanja Kosova, regionalnu saradnju, borbu protiv korupcije i kriminala, školstvo i zdravstvo.Ubrzavanje evropskih integracija, uz maksimalne napore za dobijanje datuma za početak pregovora sa EU, jedan je od ciljeva nove vlade.- Srbija neće priznati nezavisnost Kosova - poručio je Dačić i dodao:Bez spin doktora- Zajedno s novinarskim udruženjima, predložićemo izmenu zakona. Borićemo se protiv cenzure i za oslobađanje novinara od političkih pritisaka, ali i pritisaka urednika, vlasnika i drugih centara moći. Ova vlada neće imati svoje spin doktore koji će uređivati medije. Do zaključenja ovog izdanja, poslanici nisu glasali za Dačićev kabinet.

Poslanički klub SPS posle ekspozea
Poslanički klub SPS posle ekspozea

Pre dva dana grlio Trivanovu, a sad Delevićevu
Pre dva dana grlio Trivanovu, a sad Delevićevu

Nevena Adžemović
Nevena Adžemović

Ekspoze pisao celu noćIvica Dačić je ekspoze pisao sam, celu noć pred sednicu, saznaje Kurir. Ekspoze ima 22 strane.

Jugović: Ekspoze je bajka Dačić: Sram te bilo!Potpredsednik SPO Aleksandar Jugović rekao je da je ekspoze pisan „zbrda zdola“ i da je „nepismena bajka“.- Mandatar je zaboravio da kaže da su se tajkuni obogatili, koristeći političke veze devedesetih godina i Miloševićev šinjel kako bi zavladali Srbijom - kazao je on.Dačić je rekao da ne vidi nikakvo moralno pravo da SPO deli lekcije o pismenosti i nepismenosti.- Kako vas nije sramota da tako govorite! Dokle više! Šta smo sve uradili za vas, dokle da vam služimo kao bokserska vreća! Udarajte, udarajte - rekao je Dačić i dodao:- Vaš predsednik Vuk Drašković na guslarskoj večeri govori da su izdali sa njegovih skuta. Što ste otišli sa Tadićeve liste? Ja nisam bio na njegovoj listi.Dačić je poručio i da je on omogućio da SPO bude četiri godine na vlasti, u upravnim odborima.

Modelsica digla ruke od SkupštineNevena Adžemović, nekadašnja članica grupe Models, neće biti poslanik u novom sazivu Skupštine. Uzdanica Velje Ilića juče je bila u parlamentu kako bi potpisala da se odriče mandata.

Ivicu obožava narod, Jorgovanka guvernerLider JS Dragan Marković Palma rekao je da je Dačić najbolje rešenje za premijera i da ga narod obožava.- Kad krenemo negde na teren, Krkobabić i ja idemo napred, a Dačić je daleko iza nas, ljubi se tamo sa svima. Kažem mu: Gospodine Dačiću, pa jesi li na slavi pa da se ljubiš sa svima? A on mi kaže: Pa vole me ljudi, Palma, obožavaju me. On je pravi čovek za premijera, ja ga najbolje poznajem, već 20 godina - veseljak, pozitivan, voli da peva, da igra - kazao je Palma i rekao da će Jorgovanka Tabaković biti guverner NBS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track