SRPSKA KUĆA U CG: Vučić dobrodošao, ćutali su kad je rušitelj Jugoslavije Mesić postao počasni građanin Podgorice
Foto: Marina Lopičić

reagovanje

SRPSKA KUĆA U CG: Vučić dobrodošao, ćutali su kad je rušitelj Jugoslavije Mesić postao počasni građanin Podgorice

Politika -

Najavljeni dolazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića na loženje badnjaka na severu Crne Gore jasna je poruka tamošnjim vlastima da Srbija neće okrenuti leđa svojim sunarodnicima gde god da žive, ocenila je danas u saopštenju Srpska kuća u Crnoj Gori.

Kako dodaju, to je još jedna potvrda neraskidivog jedinstva srpskog naroda.

"Polazeći od činjenice da je Aleksandar Vučić svojom odlukom da pomogne stvaranje Srpske kuće darivao Srbe u Crnoj Gori kao ni jedan državnik Srbije od kralja Aleksandra naovamo, njegov dolazak u ovom teškom trenutku za srpski narod u Crnoj Gori doživljavamo većim uzdarjem i prilogom od samog materijalnog poklona našem narodu", navedeno je u saopštenju.

Istovremeno, kažu, srpski narod u Crnoj Gori osuđuje antisrpsku histeriju koja se povodom Vučićevog dolaska programirano podstiče u Crnoj Gori, jer svako onaj ko dolazi sa porukom mira, bratske sloge i ljubavi, sa blagoslovom patrijarha SPC, dobro je došao.

"Ako ne više, a ono makar onoliko koliko je čuveni rušitelj Jugoslavije Stjepan Mesić dobrodošao među počasne građane Podgorice, a da pojedini od onih koji danas napadaju Vučića tada nisu ni jednu reč osude izgovorili", dodaje se.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track