MIR BOŽJI, HRISTOS SE RODI: Vučić čestitao Božić na Tviteru i Instagramu (FOTO)
Foto: Printscreen Instagram/Budućnost Srbije

najradosniji hrišćanski praznik

MIR BOŽJI, HRISTOS SE RODI: Vučić čestitao Božić na Tviteru i Instagramu (FOTO)

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je pravoslavnim vernicima Božić, najradosniji hrišćanski praznik, na svom nalogu na društvenoj mreži Tviter.

Vučić je čestitao Božić tradicionalnim pozdravom "Mir božji, Hristos se rodi!". Vučić je uz čestitku objavio fotografiju Hrama Svetog Save u Beogradu ispred kojeg gore badnjaci za Badnje veče.

Vučić je danas čestitao Božić srpskom patrijarhu Irineju, sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i vernicima i, kako je naglasio, posebno srpskom narodu u Crnoj Gori i episkopima srpske crkve u toj zemlji.

Vučić je u čestitki na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav" poželeo patrijarhu, monaštvu, sveštenstvu i svim vernicima Srpske pravoslavne crkve svako dobro i blagoslov.

"Neka nam ovaj sveti praznik donese mudrost i istrajnost kako bismo učvrstili neprolazne moralne i duhovne vrednosti koje ujedinjuju ljude i koje otvaraju naša srca za svako dobro delo", naveo je Vučić.

Poželeo je i da "radosni praznik rođenja Bogomladenca da snagu da pobedimo sva iskušenja u miru i dostojanstvu".

Posebno ove godine, kako je naglasio, želi da čestita Badnji dan i Božić episkopima srpske crkve u Crnoj Gori i verujućem srpskom narodu u Crnoj Gori "koji najradosnije praznike docekuje sa strepnjom i zabrinutošću zbog teških prilika u kojima se nalazi".

"Molimo se Gospodu da nam podari veru da zajednički možemo da stvorimo bolji i srećniji život za sve nas i našu decu, da nam daruje bratske ljubavi kako bismo što više učvrstili temelje naše države u kojoj će svi ljudi dobre volje moći da žive u miru i blagostanju i da nam ojača nadu da ćemo svaki Božić sve radosnije dočekivati, uz svevremeni pozdrav - Mir Božiji, Hristos se rodi! Vaistinu se rodi", poručio je Vučić, uz fotografiju Hrama Svetog Save i slike badnjaka.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track