Najnovije vesti

ČEDA OPLEO PO AMFILOHIJU IAKO GA JE KRSTIO Precrtao sam ga zbog reči o Đinđiću, planira da sruši Vučića, a ne Đukanovića
Foto: Printscreen TV Hepi

šok

ČEDA OPLEO PO AMFILOHIJU IAKO GA JE KRSTIO Precrtao sam ga zbog reči o Đinđiću, planira da sruši Vučića, a ne Đukanovića

Politika

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović rekao je danas da je sa mitropolitom Amfilohijem bio u dobrim odnosima sve dok ga 2001. godine nije prokleo zbog izručenja Slobodana Miloševića Hagu, a da je za njega Amfilohije prestao da postoji onoga trenutka kada je na sahrani ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića održao govor.

foto: Printscreen TV Hepi

"Bio je postignut dogovor da se ne drži nikakav govor. Ne zato što smo se mi plašili šta će on reći, nego zato što smo smatrali da je to neumesno", rekao je Jovanović.

Podsetimo, vladika Amfilohije predvodio je obred sahrane Zorana Đinđića i pri tom citirao deo Jevanđelja "ko se mača lati, od mača će i poginuti".

"Onda je on sam uzeo mikrofon i održao taj govor. Nisam mu ništa rekao, samo sam ga tog trenutka, ne mogu da budem toliko vulgaran da kažem precrtao. Tog trenutka je on za mene prestao da postoji", kazao je Jovanović.

Jovanović je dodao da ne voli da ratuje protiv crkve, ali je kazao da "to što oni rade odavno više nema veze sa pravoslavljem i hrišćanstvom".

"Mislim da srpska crkva zloupotrebljava našu politiku, to je naš problem. Nije da Vučić manipuliše crkvom. Crkva manipuliše sa Đukanovićem i Vučićem. Oni su hteli Vučića da privedu na svoju stranu, ne zbog Crne Gore", rekao je Jovanović.

On je dodao da je pokušaj događaja u Crnoj Gori zapravo "podizanje temperature u Beogradu".

"Ako nekoga žele da sruše to je Vučić, a ne Đukanović. Ne mogu Đukanoviću ništa, a Vučiću je ovo poruka šta će da se desi ako krene da rešava Kosovo", ocenio je Jovanović.

(Kurir.rs/TV Hepi)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...