ALBANCI NE PREZAJU NI OD ČEGA: Ubijen još jedan svedok zločina terorističke "OVK"
Foto: Arhiva

HOROR

ALBANCI NE PREZAJU NI OD ČEGA: Ubijen još jedan svedok zločina terorističke "OVK"

Politika -

Rustemi je bio šumarski inspektor iz Prištine, koga su istražitelji Specijalnog suda saslušali tri meseca pre nego što je pronađen mrtav

Nazmi Rustemi, koji je pre mesec dana ubijen kod jezera Badovac, bio je zaštićeni svedok Specijalnog tužilaštva za zločine terorističke tzv. "OVK", objavili su prištinski mediji.

Rustemi je bio šumarski inspektor iz Prištine, koga su istražitelji Specijalnog suda saslušali tri meseca pre nego što je pronađen mrtav. U početku se smatralo da je njegovo ubistvo povezano s profesijom šumarskog inspektora, koju je obavljao dugi niz godina.

On je ubijen iz vatrenog oružja 18. decembra u večernjim satima, dok je bio na dužnosti, u blizini Badovačkog jezera.

Zasad nije otkriveno ko stoji iza njegovog ubistva, ali njegova supruga Eljmaze Rustemi je ubeđena da je ubijen zbog statusa zaštićenog svedoka. - Rekao mi je su ga pozvali iz Euleksa, a kad se vratio, pitala sam ga šta se dogodilo. Odgovorio je samo da je sve u redu i ništa više. Poslednji put je otišao u Euleks - izjavila je ona.

Podsetimo, Specijalno tužilaštvo za zločine "OVK" mesecima saslušava svedoke i priprema optužnice protiv većeg broja Albanaca za zločine nad Srbima i nealbancima na Kosovu tokom ratnih sukoba.

Ministarka pravde Nela Kuburović kaže da ne iznenađuje činjenica da potencijalni svedoci ratnih zločina nad Srbima na Kosovu i Metohiji nestaju i danas i smatra da postoji bojazan da se „ponovi istorija“, kao tokom rada Haškog tribunala, kad su nestajali ključni svedoci u postupcima protiv kosovskih Albanaca.

Kurir.rs/ Foto: Arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track