VUČIĆ ODGOVORIO NA JEZIVI TVIT VESNE PEŠIĆ: Šta bi bilo da je tako nešto rekao neko iz SNS? Neću je privatno tužiti
Foto: BETA/Informativna sluzba Demokratske stranke, Beta Miloš Miškov

nije se uznemirio

VUČIĆ ODGOVORIO NA JEZIVI TVIT VESNE PEŠIĆ: Šta bi bilo da je tako nešto rekao neko iz SNS? Neću je privatno tužiti

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upitao je večeras šta bi se desilo da je izjavu, nalik na tvit Vesne Pešić, dao neko iz SNS-a, te istakao da se zbog njenih reči nije uznemirio.

Upitan za komentar tvita Vesne Pešić, u kojem je tvrdeći da Vučić hoće da se "proglasi doživotnim predsednikom" i da "Putin baš to radi", napisala: "Ako Brnabićka da ostavku, da znate - sprema se doživotni Vučić. E, nema tu bojkota, samo cev u glavu...", Vučić je ironično rekao da je ona ustvari, htela nešto lepo da mu poruči, i da nije nikakva pretnja.

"I zaslužuje priznanje, svi oni zaslužuju priznanje. Svaki put kad mi pomenu 'cev u glavu', kada pomenu da su 'samo mrtvi Vučići dobri Vučići', oni zaslužuju priznanje, i to uvek od objektivnog nevladinog sekora", rekao je Vučić novinarima u Davosu.

Predsednik je upitao i šta bi se dogodilo da je takvu izjavu dao Nikola Selaković, Milenko Jovanov ili neko drugi iz SNS, ili blizak SNS-u.

"A, danas čitava hajka, pa nam kažu - sramota, oni bi da progone nekog, a uzgred, niko je ne progoni, niko ne radi ništa i niko neće ni da reaguje. Ja neću čak ni po privatnoj tužbi, jer znam kako to kod njih ide", rekao je Vučić i dodao: "Ovaj jedan što vozi kola, a ne bi trebalo da bude, u posebnom stanju nešto izgovori... Ovi drugi budu u nekom stanju pa nesto izgovore... Pustite ljude, neka izgovaraju šta hoće, samo da se ne bave državom".

Kako je rekao, dobro je da takvi ne razmišljaju da li treba da leti Er Srbija ili Lufthanza, o investicijama i drugim vaznim stvarima, već da se za to brinu ozbiljniji, odgovorniji, pametniji ljudi.

"A, oni neka psuju, prete, nisam se uopšte uznemirio", rekao je Vučić i dodao da će oni uvek biti zaštićeni kao "beli medvedi".

Na pitanje o odluci PSG da bojkotuje izbore, Vučić je rekao da to nije novost i da su oni to najavili još pre godinu-dve.

"Za mene je najvažnije da on najavi bojkot vožnje sopstvenog automobila, a za ovo drugo nije problem, to smo već znali", rekao je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track