SRPSKA LISTA O AVIO-LINIJI BEOGRAD-PRIŠTINA: Važan korak ka rušenju barijera između naroda i društava
Foto: Printscreen

srpski narod na KiM može imati samo korist od ove inicijative

SRPSKA LISTA O AVIO-LINIJI BEOGRAD-PRIŠTINA: Važan korak ka rušenju barijera između naroda i društava

Politika -

KOSOVSKA MITROVICA - Srpska lista smatra da je potpisivanjem pisma o namerama za uspostavljanje avio-linije Beograd-Priština učinjen veoma važan simbolički korak ka rušenju barijera između naroda i društava, i da srpski narod na Kosovu i Metohiji može imati samo korist od ove inicijative.

U saopštenju koje je dostavila medijima SL navodi da svaki korak ka normalizaciji odnosa, a što uključuje i lakše kretanje građanima, čini život srpskog naroda na Kosovu i Metohiji podnošljivijim i perspektivnijim.

"Zahvalni smo predsedniku Aleksandru Vučiću, predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić i direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marku Đuriću zbog toga što su u vremenu koje karakteriše politička neizvesnost i pogoršanje položaja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji imali mudrosti i snage da još jednom pokažu da su Srbija i srpski narod osovina stabilnosti regiona", poručuje Srpska lista.

U saopštenju podsećaju da srpski predstavnici na Kosovu i Metohiji već godinama podržavaju ideju o obnavljanju aviosaobraćaja između dva srpska grada Beograda i Prištine, jer nam tako Beograd postaje bliži.

"Srbija je još jednom pokazala da nije ta koja stoji na putu liberalizaciji protoka ljudi, robe, kapitala i usluga u regionu, ne ugrozivši pri tom svoje državne i nacionalne interese, a Beograd i zbog svog geografskog položaja i zbog svog značaja zaslužuje da bude saobraćajno čvorište regiona i grad ka kojem će voditi svi putevi", navedeno je u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track