VUČIĆ NAJAVIO POSETU TRAMPOVOG ČOVEKA SRBIJI: Očekujem Grenela u Beogradu u narednim danima
Foto: Printscreen/TV Pink

boravi na svetskom ekonomskom forumu

VUČIĆ NAJAVIO POSETU TRAMPOVOG ČOVEKA SRBIJI: Očekujem Grenela u Beogradu u narednim danima

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić očekuje ponovnu posetu Beogradu specijalnog izaslanika Donalda Trampa za pregovore Beograda i Prištine Račarda Grenela u narednim danima.

Vučić je to reklao posle sastanka u Davosu sa savetnikom američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Roberta O'Brajana, kojeg je, kako je preneo novinarima, zamolio za veće razumevanje za poziciju Srbije i zahvalio mu na tome što je uvek spreman da sasluša argumente srpske strane.

"Rekao sam da su za nas veoma važni odnosi sa SAD. Znamo koliko smo mali, i za nas je značajno da SAD pokazuje poštovanje", rekao je Vučić.

Bio je to, kaže Vučić, otvoren i iskren razgovor: "Imali smo dug, otvoren, iskren i veoma prijateljski razgovor. Ja sam mu rekao da smo mi jedina zemlja, i ne samo u našem regionu, već i u širem okruženju, koja je podržavala izbor Trampa i da bismo voleli da ga ugostimo, kao i samog O' Brajena. Očekujem da u narednim danima ponovo ugostim Grenela u Beogradu", preneo je Vučić novinarima u Davosu.

On je dodao da su razgovarali o srpsko-američkim odnosima, te da je zamolio O' Brajena za veće razumevanje, ali i da mu se zahvalio na tome što je uvek spreman da sasluša sve što srpska strana ima da kaže.

Vučić je podsetio da je sa O' Brajenom razgovarao i u Njujorku u septembru, kao i i da su pre nekoliko dana razgovarali telefonom o avio-liniji Beograd - Priština.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track