MALI TRAMP SUTRA U 9 KOD VUČIĆA: SAD traže da se dijalog nastavi što hitnije, ali Srbija ima OVAJ USLOV
Foto: Beta/Miloš Miškov

diplomata od velikog poverenja predsednika sad

MALI TRAMP SUTRA U 9 KOD VUČIĆA: SAD traže da se dijalog nastavi što hitnije, ali Srbija ima OVAJ USLOV

Politika -

BEOGRAD - Specijalni izaslanik američkog predsednika Donalda Trampa Ričard Grenel, koji u petak dolazi u Beograd gde će razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, zahtevaće brz nastavak dijaloga nakon uspeha zbog potpisivanja pisma o namerama za uspostavljanje direktnih letova između Beograda i Prištine.

Predsednik Vučić će mu kao uslov za to postaviti ukidanje taksi na robu iz centalne Srbije, navodi list.

Sastanak će početi u 9 sati. Grenel u Beograd stiže iz Prištine, gde je danas rekao da Priština mora da ukine takse, kao i da će od Beograda tražiti da zaustavi kampanju povlačenja priznanja kosovske nezavinosti.

Nastavak dijaloga, ukidanje taksi i ekonomska saradnja mogle bi da budu neke od važnijih tema razgovora Grenela i Vučića. Kratki rokovi - konkretni rezultati: to je suština precizne agende Ričarda Grenela prilikom dolaska u Beograd, navodi list.

Poseta dolazi samo četiri dana nakon potpisivanja pisma o namerama za uspostavljanje direktnih letova između Beograda i Prištine u Berlinu čemu su direktno kumovali Grenel i Trampov savetnik za nacionalnu bezbednost Robert O'Brajen.

(Kurir.rs/Tanjug/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track