Najnovije vesti

ŽIVKOVIĆ ODBRUSIO OPOZICIJI: Deca da pitaju gazdu šta je hteo da kaže, očigledno im je dao tekst
Foto: Ana Paunković

oštro

ŽIVKOVIĆ ODBRUSIO OPOZICIJI: Deca da pitaju gazdu šta je hteo da kaže, očigledno im je dao tekst

Politika

Predsednik Nove stranke (NS) Zoran Živković ocenio je danas da je besmislena najava udruženja "1 od 5 miliona" da će izaći na izbore ukoliko NS i Stranka moderne Srbije ne proglase bojkot u roku od sedam dana i "preporučio" njihovim članovima "da pitaju svog gazdu ili vlasnika šta je time hteo da kaže".

"Očigledno je neki gazda njima dao neki tekst, ali oni ili nisu shvatili kojom intonacijom treba da ga pročitaju ili ne znaju gde stoji interpunkcija", istakao je Živković za Danas i dodao da ne zna ko im je gazda, ali da je očigledno da ga imaju.

Pokret "1 od 5 miliona" je u utorak, pozivajući se na "Sporazum sa narodom", objavio da će i oni izaći na izbore ukoliko SMS i Nova stranka ne proglase bojkot za sedam dana.

Živković kaže da je više puta ponavljao da će Nova stranka o izlasku na izbore odlučiti onda kada budu raspisani, uz napomenu da je proglašenje bojkota godinu dana pre besmisleno.

Navodi da u jednoj od tačaka Sporazuma sa narodom stoji da će se potpisnici zalagati za bolje izborne uslove, što, kaže, niko sem njegove stranke nije poštovao.

"Besmisleno upadanje u RTS, pa bežanje, besmisleno najavljivanje da će Vučić do Uskrsa da padne, pa bežanje, zaklinjanje da će ostati ispred Predsedništva i tako redom nije doprinelo borbi za bolje izborne uslove", naveo je on te ocenio da su skoro svi potpisnici Sporazuma sa narodom taj sporazum prekršili.

Kaže i da je tokom dugogodišnjeg bavljenja politikom dobijao razne pretnje od autokrata na vlasti, čak i ubistvom, te da mu, kako je rekao, pretnja "1od5 miliona" ne predstavlja ništa novo.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...