PALMA: Da li je prebijanje Srbina čin svečanog otvaranja turističke sezone u CG i poruka Srbima da nisu poželjni!
Foto: Kurir.rs/Printscreen/Prva TV

PALMA: Da li je prebijanje Srbina čin svečanog otvaranja turističke sezone u CG i poruka Srbima da nisu poželjni!

Politika -

Narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma pitao je, povodom sinoćnog brutalnog prebijanja mladića srpske nacionalnosti u centru Podgorice samo zato što je Srbin i drugačijeg mišljenja , vlast u Crnoj Gori da li je na taj način svečano otvorena turistička sezona u Crnoj Gori.

„Da li je prebijanje mladića srpske nacionalnosti slikoviti čin svečanog otvaranja turističke sezone u Crnoj Gori. Očigledno je da politika koja se vodi u Crnoj Gori je politika mržnje prema Srbiji i svemu što u Crnoj Gori ima bilo kakav predznak srpskog. Direktna posledica takve politike mržnje jeste sinoćno prebijanje mladića srpske nacionalnosti u centru Podgorice od strane gomile ostrašćenih mladića, očigledno zavedenih takvom politikom. Uriniranje po srpskoj trobojci je slikovit primer koju količinu mržnje je prouzrokovala takva politika vlasti u Crnoj Gori . Ja još mislim da bratski crnogorski narod ne misli onako kako misli Milo Đukanović i da narod u Crnoj Gori treba da podigne svoj glas protiv pokušaja otimanja imovine Srpske pravoslavne crkve i protiv napada na građane srpske nacionalnosti u Crnoj Gori", rekao je Palma, inače predsednik Jedinstvene Srbije i upitao:

Da li je čin prebijanja Srbina u Podgorici signal građanima Srbije da nisu više poželjni kao turisti na crnogorskom primorju i poruka šta im se može desiti tokom letovanja, kako većina u Srbiji misli, u bratskoj Crnoj Gori. Građanima Srbije poručujem da ne pružaju priliku onoj manjini u Crnoj Gori koja mrzi Srbe i srpski narod da im tokom letovanja prirede ono što je sinoć doživeo mladić u centru Podgorice samo zato što je Srbin i što je drugačijeg mišljenja“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track