ŽIKA GOJKOVIĆ PORUČIO VOJVOĐANSKOJ PARTIJI: Da nije Karađorđevića, ne bismo ni imali Vojvodinu
Foto: POKS/Ognjen Tubić

narodni poslanik i predsednik POKS

ŽIKA GOJKOVIĆ PORUČIO VOJVOĐANSKOJ PARTIJI: Da nije Karađorđevića, ne bismo ni imali Vojvodinu

Politika -

BEOGRAD – Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) najoštrije osuđuje, kako navode, primitivizam Vojvođanske partije, koja je kraljevsku porodicu Karađorđević nazvala "dvorskim ludama", kao i njihovu osudu države što plaća troškove održavanja Belog dvora.

- Poručujemo obojici članova Vojvođanske partije da su Karađorđevići zaslužni za oslobođenje Vojvodine iz tamnice naroda, Austrougarske i da pre svega treba da budu zahvalni za svoju slobodu koju danas imaju. Ne vidimo nikakav problem u tome što država izdvaja pare za održavanje Belog dvora, kada to i dalje nije privatna imovina Karađorđevića, nego državna. Dokle god država ne vrati Karađorđevićima njihovu kuću, nego je ona "kulturno dobro Srbije", treba i da plaća njeno održavanje - istakao je narodni poslanik i predsednik POKS, Žika Gojković.

POKS podseća da su Karađorđevići u poslednjih 30 godina donirali više od 100 miliona evra pomoći najugroženijima, ali to separatisti iz Vojvođanskog pokreta upornonprećutkuju.

Svaka pravna država bi zabranila rad Vojvođanskoj partiji zbog njihovog antiustavnog delovanja i zalaganja za otcepljenje Vojvodine, ali Srbija mora sačekati da postane kraljevina, da bi bila pravna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track