Najnovije vesti

STEFANOVIĆ: Učinićemo sve da zaštitimo srpski narod u Crnoj Gori!
Foto: Tanjug/Milica Nikolić

smiriti tenzije

STEFANOVIĆ: Učinićemo sve da zaštitimo srpski narod u Crnoj Gori!

Politika

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da očekuje da će predsednik Aleksandar Vučić uskoro razgovarati sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem u cilju zaštite srpskog naroda u toj zemlji i smirivanja tenzija.

Stefanović je za RTS, nakon što je Vučić sinoć održao hitan sastanak sa zvaničnicima zaduženim za bezbednostg, a zbog pogoršane situacije u regionu, rekao da se mora raditi na tome da se vrati mir i da se smanje tenzije, jer se tako hladne glave razgovora.

"Ti razgovori jesu potrebni i očekujemo da će Vučić u tom cilju razgovarati sa Djukanovićem, kako bi se zaštitili interesi srpskog naroda u Crnoj Gori. Očekujem vrlo brzo taj razgovor", rekao je Stefanović.

On je kazao da Srbija nije srećna zbog jučerašnjih sukoba, kada je mladić pretučen u Podgorici i dodao da žele da razgovaraju sa vlastima u Crnoj Gori kako bi se utvrdilo šta se dogodilo i spustile tenzije.

"Čekaćemo zvanične informacije, ali zbog zabrinutosti da je moguće da je napad etnički motivisan, naravno da ćemo imati političku reakciju. Ali i ta politička reakcija je umerena i traži smirivanje tenzija i da se ta situacija promeni", rekao je Stefanović.

Upitan da li je BIA tražila podatke od crnogorskih agencija, Stefanović je rekao da neće da komentariše konkretne mere, ali da će država uraditi svoj posao u skladu sa politikom Aleksandra Vučića, odnosno politikom mira i stabilnosti. Na pitanje da li su Srbi u Crnoj Gori bezbedni, Stefanović je rekao da ne želi da ulazi u kvalifikacije bez sagledavanja cele situacije.

"Ne možemo da kažemo da smo zadovoljni razvojem situacije, kad postoji jedna polomljena glava i incident, nasilje na ulici", rekao je Stefanović.On je naveo da je sinoć na sastanku predsednik Vučić rekao da je zabrinut i zbog uriniranja na srpsku trobojku i izostanka reakcije crnogorskih vlasti.

Kurir.rs/Tanjug

Foto Tanjug/Milica Nikolić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...