PREDSEDNIK REAGOVAO NA HAPŠENJA SRBA: Ja sam Srbin, boli me sve ovo u Crnoj Gori! Srbija će uvek biti uz svoj narod!
Foto: Zorana Jevtić

neće da ćuti

PREDSEDNIK REAGOVAO NA HAPŠENJA SRBA: Ja sam Srbin, boli me sve ovo u Crnoj Gori! Srbija će uvek biti uz svoj narod!

Politika -

Šef države, posle akcije crnogorske policije, poručio da će Srbija uvek biti uz svoj narod i pomoći mu, ali i da moramo da poštujemo i znamo da postoji druga država

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije juče mogao da oćuti na maltretiranje građana u Crnoj Gori, u kojoj su, u više akcija, uhapšeni majka i brat Milana Kneževića, jednog od lidera Demokratskog fronta, kao i još 14 osoba, među kojima i lider Prave Crne Gore Marko Milačić!

- Bez veze mi je da stavljate lisice na ruke ženi od sedamdeset godina, nastavnici, učiteljici. Nije ona ubila nikoga, niti išta slično uradila! Upali ste joj u kuću, pretresli kuću - kazao je Vučić.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Zorana Jevtić

Emotivan razgovor

Predsednik je naveo da je stupio u kontakt sa Kneževićem i istakao da mu je teško i da mu je žao „jer taj čovek pripada našem rodu, našem narodu“.

- Ja sam Srbin i ne moram da objašnjavam koliko sam emocionalno na strani Srba. Sa Milanom kad sam razgovarao, to je bio težak i emotivan razgovor za obojicu. Ja sam predsednik Srbije, ne mogu da se mešam na direktan način u unutrašnje stvari Crne Gore, otkud znam šta se dogodilo na licu mesta dok ne dobijemo neki izveštaj - istakao je Vučić i dodao da će Srbija biti uvek uz svoj narod i pomoći mu, ali i da „moramo da poštujemo, da znamo da postoji druga država“.

- Šta je mogla majka da uradi kad su pretresali kuću, možda da uzme kutlaču ili varjaču, ne znam šta je uradila. Nadam se da nije uzela neko oružje, siguran sam da nije - podvukao je Vučić i poručio da je problem Srbije da li je neko pustio prisluškivane razgovore u Crnoj Gori i da svi oni koji su učestvovali, ako su učestvovali u prisluškivanim razgovorima, treba da odgovaraju.

Inače, Ratka Knežević, majka Milana Kneževića, juče je puštena nakon saslušanja u podgoričkom Sudu za prekršaje, gde je, kako je saopšteno, „privedena zbog omalovažavanja policijskih službenika koji su pretresli njihovu porodičnu kuću“.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Facebook / DF

Oružjem na staricu

Advokat Dražen Medojević kazao je da je pretres izvršen rano ujutru dok je Kneževićeva bila sama u kući, a da je predmet pretresa bio Milanov brat Mirko.

- Ušli su policajci s uperenim oružjem u njenom pravcu. Ona je bila pod jakim stresom. Gospođa Knežević je izuzetno lošeg zdravstvenog stanja - rekao je Medojević. Prema njegovim rečima, Ratka Knežević je bila u vidno usplahirenom stanju.

Komentarišući hapšenje majke, Knežević je ranije juče rekao:

- Osim greha što je moja majka, očigledno da nema drugog razloga.

On je podsetio da je ona bila redovni učesnik litija i molebana, organizovanih protiv spornog Zakona o slobodi veroispovesti.

Sačekali ga na aerodromu MILAČIĆA PET SATI DRŽALI U POLICIJI

foto: Printscreen

Marko Milačić, predsednik Prave Crne Gore, uhapšen je juče na aerodromu u Podgorici po povratku iz Beograda. Kako je saopšteno iz njegove stranke, on je uhapšen nakon višednevnog boravka u Beogradu, „gde je gostovao u emisijama srpskih medija i pričao o diktaturi vladajuće partije u Crnoj Gori i komunističkim načinima obračunavanja sa političkim protivnicima“.

- Predsednik Prave uhapšen je nakon što se juče u Beogradu sastao s patrijarhom Srpske pravoslavne crkve, gospodinom Irinejom. U Crnoj Gori je na snazi najstroža diktatura i progon političkih protivnika DPS - navodi se u stranačkom saopštenju. Milačić je posle pet sati pušten na slobodu.

Milo Đukanović OPET OPTUŽUJE SRBE ZA NACIONALIZAM

Crnogorski predsednik Milo Đukanović ponovo je poručio „da se debata o Zakonu o slobodi veroispovesti pokazala kao vrlo korisna i otrežnjujuća za one koji su živeli u iluziji da je pitanje crnogorske nezavisnosti završeno 21. maja 2006:

foto: Dado Đilas

- To pokazuje da je, nažalost, jedan velikodržavni nacionalizam i dalje veoma živahan u svojoj nameri da potire Crnu Goru i da preuzme one ingerencije koje neupitno pripadaju svakoj nezavisnoj, suverenoj državi.

(Kurir.rs / Foto:Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track