LIDER DEMOKRATSKE STRANKE PAO U SENKU: Zoran Lutovac više ne govori na skupovima Saveza za Srbiju!
Raspada mu se stranka... Zoran Lutovac, Foto: Marina Lopičić

Analiza

LIDER DEMOKRATSKE STRANKE PAO U SENKU: Zoran Lutovac više ne govori na skupovima Saveza za Srbiju!

Politika -

Demokrate optužuju svog šefa da je potpuno oslabio i razorio stranku, te da je skup opozicije u subotu pokazao njegov kapacitet

Šef DS Zoran Lutovac jedini nije govorio na skupu opozicije održanom u subotu, iako su se obratili svi ostali lideri SZS - Dragan Đilas, Vuk Jeremić, Boško Obradović, kao i prvi čovek PSG Sergej Trifunović i predsednik Državotvornog pokreta Slobodan Samardžić, što je zasmetalo njegovim stranačkim kolegama!

Lider demokrata u tome ne vidi ništa sporno i za Kurir tvrdi da već neko vreme svoje mesto ustupa potpredsednici DS Dragani Rakić, te da treba pitati i ostale iz SZS zašto ne postupaju kao on.

- Bio sam na skupu, ali nije bilo žena govornica i smatrao sam da je moja dužnost da to ispravim. Mi nismo liderska stranka, kod nas svi imaju šansu da se predstave građanima - navodi Lutovac i dodaje da još uvek „nema tačnog termina ujedinjenja DS“, iako je, podsetimo, ujedinjenje najavljivano do 30. rođendana obnovljene stranke, koji je obeležen juče.

- Nije suština u nekim nesporazumima, već u tempu, preopterećeni smo političkim događajima oko nas, kao što je kampanja bojkota - naveo je lider DS.

S njim, međutim, nisu saglasni poslanici DS, koji poručuju da lider razara stranku. Poslanik DS Balša Božović kaže da je Lutovac na skupu opozicije sedeo u prvim redovima, ali podvlači da DS već godinu dana nije imala sastanak sa predsedništvom, poslaničkim klubom i političkim savetom, te zato ne može da izrazi svoje nezadovoljstvo zbog uvreda Boška Obradovića na račun osnivača DS Dragoljuba Mićunovića.

Poslanik Radoslav Milojičić Kena kaže da je DS zahvaljujući Lutovcu u poslednje dve godine izgubio svoju politiku, raspustio 75 odbora i oslabio u finansijskom smislu i da se nada da je konačno uvideo svoje kapacitete.

Kurir.rs/ K. V. Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja