Jeremić predao dužnost Mrkiću
Foto: KURIR

Primopredaja

Jeremić predao dužnost Mrkiću

Politika -
Za svog naslednika, novog šefa srpske diplomatije, rekao da mu je bio jedan od najbližih saradnika i da u njega ima ogromno profesionalno i ljudsko poverenje

BEOGRAD - Želim sreću novoj Vladi Srbije u suočavanju sa ozbiljnim izazovima koji je očekuju, izjavio je danas dosadašnji ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić, pošto je predao dužnost novom šefu srpske diplomatije Ivanu Mrkiću.

Za njega je rekao da mu je bio jedan od najbližih saradnika i da u njega ima ogromno profesionalno i ljudsko poverenje. "Imao sam izuzetnu čast da služim svojoj zemlji u prethodnih pet godina, a istorija će dati sud o našem učinku", rekao je Jeremić.

Mrkić je izjavio da je Jeremić ostavio dubok pečat u srpskoj diplomatiji, pronoseći širom sveta barjak Srbije, koja je tako postala zemlja lako uočljiva na svetskog mapi.

Većina ministara se uselila u kabineteResore su, ali bez prisustva javnosti, preuzeli i ministri Aleksandar Vučić (odbrana), Zorana Mihajlović (energetika), Slavica Đukić Dejanović (zdravstvo), Nikola Selaković (pravda) i Bratislav Petković (kultura).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track