PUTIN AMBASADORU LAZANSKOM: Zalažemo se da se pitanje Kosova reši u okviru Rezolucije 1244
Foto: Printscreen Kremlin.ru

Rusija za stabilnost na Balkanu

PUTIN AMBASADORU LAZANSKOM: Zalažemo se da se pitanje Kosova reši u okviru Rezolucije 1244

Politika -

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da se Rusija zalaže da se pitanje Kosova reši u okviru Rezolucije 1244.

Ambasador Srbije u Moskvi Miroslav Lazanski uručio je danas u Kremlju akreditivno pismo predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i time zvanično stupio na dužnost.

Primajući akreditive, ruski predsednik je istakao da se Rusija zalaže da Beograd i Priština postignu održivo i uzajamno prihvatljivo rešenje na osnovu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da Rusija mnogo čini kako bi situacija na Balkanu ostala stabilna i bezbedna.

foto: Kremlin.ru Printscreen

Na svečanosti uručivanja akreditivnih pisama novih ambasadora u Rusiji, medju kojima je bio ambasador Srbije - Miroslav Lazanski, Putin je podsetio na "sadržajan sastanak" u Sočiju krajem prošle godine sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

"Postignut je niz dogovora koji se tiču rusko-srpske saradnje u oblasti ekonomije, trgovine, energetike, kulture, koordinacije u regionalnoj problematici" kazao je Putin u Kremlju.

foto: Kremlin.ru Printscreen

Rusiju i Srbiju povezuje strateško partnerstvo koje se oslanja na tradiciju prijateljstva, kulturnu, duhovnu i istorijsku bliskost naroda, rekao je Putin, dodajući da Rusija "mnogo čini kako bi situacija na Balkanu ostala stabilna i bezbedna".

Svečana ceremonija, na kojoj su akreditive predala 23 ambasadora stranih zemalja, održana je u Aleksandrovoj sali Kremaljskog dvorca. Putin je ambasadorima rekao da mogu da računaju na pomoć organa državne vlasti i poslovnih i društvenih krugova.

Kurir.rs/Beta

Foto Kremlin.ru Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track