ZLATIBOR LONČAR: U Crnoj Gori nema ni jednog direktora Srbina, u mom resoru ne treba da bude direktora Crnogoraca
Ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

šok izjava

ZLATIBOR LONČAR: U Crnoj Gori nema ni jednog direktora Srbina, u mom resoru ne treba da bude direktora Crnogoraca

Politika -

BEOGRAD - Ministar zdravlja u Vladi Srbije Zlatibor Lončar rekao je TV02 da vodi politiku da Crnogoraca ne bude u njegovom resoru, prenosi i dodao da "u Crnoj Gori nema ni jednog direktora ili bilo šta da se izjašnjava kao Srbin, a ovde na mnogo vodećih mesta imamo te Crnogorce koji još nisu ni srpski naučili, ne znaju srpski da pričaju".

"U Crnoj Gori se desio narod. Milo (Đukanović) je potcenio narod, a precenio neke koji rade oko njega koji su mu obećavali da će stvar da drže pod kontrolom. On je sve nervozniji, narod ima svoju misiju u kojoj ne može da izgubi. Vidite, imate sada na zajedničkom stavu narod i državu Srbiju koja ne pravi loše poteze koja filigranski vode dobru politiku tamo", rekao je Lončar TV O2.

foto: Tanjug/ Tara Radovanović

"Mi u Crnoj Gori nemamo ni jednog direktora ili bilo šta da se izjašnjava kao Srbin, a ovde na mnogo vodećih mesta imamo te Crnogorce koji još nisu ni srpski naučili, ne znaju srpski da pričaju", rekao je Lončar.

Na pitanje da li ima Crnogoraca u zdravstvu, Lončar je reka da vodi politiku da Crnogoraca ne bude u njegovom resoru.

"Gledam da ih nema. Srbija ima dovoljno onih koji znaju srpski da pričaju i koji zaslužuju da budu. Ne omalovažavam nikoga. Jednostavno, ako želite da živite u Beogradu, ako želite da budete direktor ili na na nekoj funkciji, naučite srpski!", rekao je Lončar, prenosi RTCG.

(Kurir.rs/FoNet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track