Najnovije vesti

ŠOJGU U SRBIJI 17. FEBRUARA, VUČIĆ OTKRIVA O RUSU: Govori malo, ali je iskonski prijatelj Srbije i donosi nam nešto novo
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Ministar odbrane Ruske Federacije

ŠOJGU U SRBIJI 17. FEBRUARA, VUČIĆ OTKRIVA O RUSU: Govori malo, ali je iskonski prijatelj Srbije i donosi nam nešto novo

Politika

BEOGRAD - Ministar odbrane Ruske Federacije general armije Sergej Šojgu dolazi u zvaničnu posetu Srbiji 17. februara.

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je za Sputnjik, najavljujući posetu, da je Šojgu jedan od istinskih i iskonskih prijatelja Srbije, koji dobro razume njenu poziciju, kao i da će u Srbiju "doneti nešto novo".

"Šojgu retko govori, posebno ne govori dugo, ali fantastično razume sve i on je covek koji mi je rekao: 'Dobro je da si ovo uradio, dobro je da si oko ovog oružja napravio kako treba, time je Srbija nešto sigurnija'. Naravno, on zna koliko smo mi mali, slabi, nejaki u odnosu na Rusiju, ali kada vam to kaže jedan Sergej Šojgu, to nama mnogo znači", poručio je Vučić.

Upitan da li nam Šojgu donosi nešto novo, Vučić je rekao da donosi, ali da o tome ne može on da govori. "Pustiću Sergeja da o tome priča", naveo je predsednik Srbije.

foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je jutros da je poseta 17. februara prva poseta ministra Šojgua nekoj zemlji nakon što je ponovo izabran za ministra odbrane. Vulin je naglasio da dolazi "prijatelj Srbije". "Dolazi čovek koji Srbiju dobro razume, iskreno voli, koji je uvek izlazio u susret svakom našem zahtevu, koji nam je pomogao bezbroj puta i koji je uvek tu za nas", rekao je Vulin.

(Kurir.rs/Sputnjik/RTS)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...