Najnovije vesti

VULIN: Sramotno što ministar odbrane Crne Gore nije došao da oda poštu ubijenom ministru Bulatoviću
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

"ZaŠto vlasti u CG imaju problem kad dolazi neko iz SRBIJE"

VULIN: Sramotno što ministar odbrane Crne Gore nije došao da oda poštu ubijenom ministru Bulatoviću

Politika

BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da nije kritičar Crne Gore, kako ga često nazivaju, već kritičar vlasti u toj zemlji koja pokušava da otme hramove i manastire Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Vulin je juče u Crnoj Gori posetio grob bivšeg ministra odbrane SRJ Pavla Bulatovića, 20 godina od njegovog ubistva, ali delegaciji Vojske Srbije nije bilo dozvoljeno da uđe u uniformama.

Vulin je za RTS rekao da to nije očekivao, ističući da nije bio u privatnoj poseti, već je došao u ime Ministarstva odbrane. "Vrlo je zanimljivo da oni imaju problem što dolazi neko iz Srbije. Mi smo susedne zemlje, šta je loše u tome", upitao je Vulin.

Naveo je da je mitropolit Amfilohije zahvalio srpskoj delegaciji, ali da je dodao da je sramotno što ministar odbrane Crne Gore nije došao da oda poštu Bulatoviću. Povodom zabrane ulaska u uniformama, Vulin je rekao da je delegacija Srbije sve do ponedeljka u pola tri popodne imala apsolutnu dozvolu crnogorskih vlasti, ali da su oni u 21.30 pozvali srpskog ambasadora da mu saopšte promenjenu odluku.

"Učinili su sve da bismo mi rekli da nećemo da dođemo", rekao je Vulin.

Ističe i da je, kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, za koga je rekao da je jedini garant mira u regionu, želeo da obiđe Srbe u Crnoj Gori, odmah došlo do negodovanja i navoda kako je to mešanje u unutrašnje stvari druge države.

Vulin je rekao da je u Srbiju svako dobrodošao da obiđe sunarodnike i vidi kako se prema njima odnosi.

Napomenuo je da je, prema prema zvaničnoj statistici, Srba u Crnoj Gori oko 25 odsto a samo ih je pet odsto zaposleno u javnim službama.

Kaže da oni nemaju pravo na pismo, jezik, ni elementarno pravo da se mole u Srpkoj pravoslavnoj crkvi. Kako je rekao, sve što se desi u Hrvatskoj, par godina kasnije se desi i u Crnoj Gori.

(Kurir.rs/Tanjug/RTS)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...