SENIĆ: Ne prikrivam malverzacije! Koriste Jeremićevog čoveka kao uzbunjivača, a on laže!
Foto: Stefan Jokić

Direktor sektora za izgradnju Koridora

SENIĆ: Ne prikrivam malverzacije! Koriste Jeremićevog čoveka kao uzbunjivača, a on laže!

Politika -

Aleksandar Senić, predsednik Opštinskog odbora SNS u Rači i direktor Sektora za upravljanje izgradnjom i stručni nadzor u "Koridorima Srbije", kaže da su mediji objavili tekst o njemu koji nije tačan, a kako to nije prvi put da ovaj portal iznosi neistine protiv njega i dovodi ga u vezu sa zlupotrebama, dodaje, primoran je da ih tuži za uvredu.

U tekstu "Aleksandar Senić prikriva malverzacije u izgradnji fabrike vode u Rači", navodi se da Senić pokušava da zataška krađu novca građana prilikom izgradnje postrojenja za preradu otpadnih voda u Rači Kragujevačkoj tokom koje je nestalo 600.000 evra.

Senić u razgovoru za Kurir negira ove navode.

- Ovaj medij već godinama uzima čoveka koji je aktivista Vuka Jeremića za kredibilnog uzbunjivača i time obmanjuje javnost. Uz to, s vremena na vreme, objave i tekst o nekim navodnim kriminalnim radnjama, pokušavajući da mene dovedu u vezu s tim. Juče su definitivno prekršili svaku meru, kada su napisali da prikrivam malverzacije. Prvo, evidentno je da nikakvih malverzacija nije bilo, jer su sve dosadašnje prijave odbačene, a drugo, zašto bih ja činio krivično delo prikrivanja? Takvu optužbu će morati da dokažu na sudu, jer ću ih tužiti za uvredu - poručuje Senić.

Portal Pištaljka, povodom reakcije Senića, navodi da su u pomenutom tekstu objavljeni zvanični dopisi budžetske inspekcije Ministarstva finansija, Direkcije za vode i Ministarstva zaštite životne sredine u kojima se, navode, demantuje svaka reč koju je Senić izgovorio.

Pištaljka: Radujemo se Senićevoj tužbi

- Dakle, da Senić ne govori istinu tvrde zvanične institucije ove zemlje a ne izmišljaju novinari ili urednici Pištaljke zato što, kako Senić insinuira, imaju nešto lično protiv njega. Pištaljka već nekoliko godina izveštava o malverzacijama prilikom izgradnje postrojenja za preradu otpadnih voda u Rači Kragujevačkoj tokom koje je utrošeno oko 600.000 evra a da fabrika nije bila izgrađena. Ovim slučajem se bavi tužilaštvo, opština je zbog njega oformila i anketni odbor koji treba da ispita sve okolnosti, a Aleksandar Senić uprkos svemu tome i dalje tvrdi da je sve u redu i da fabrika radi. Da fabrika još ne radi najbolje znaju građani Rače, a i ovu Senićevu obmanu razotkriva, osim uzbunjivača i novinara Pištaljke, i izvođač radova koji priznaje da fabrika još nije puštena u rad i da su u toku tek probni radovi - navode iz uredništva ovog portala i dodaju da je nejasno gde je nestao novac.

- Fabrika se dovršava tako što su za njen završetak odvojena nova sredstva građana ove države a da se i dalje ne zna kako je utrošeno 600.000 evra od kojih je trebalo da bude izgrađena još pre nekoliko godina. Radovi na fabrici su nastavljeni tek kada je slučaj izašao u javnost i kada je otvorena istraga o zloupotrebama. Uzbunjivač Tomislav Veljković, koji je otkrio čitavu malverzaciju oko izgradnje ove fabrike, nije nikakav "navodni" uzbunjivač, već zaposleni u opštini koji je dobio zaštitu suda kao uzbunjivač i kao takav vraćen na posao sa koga je otpušten jer je pre četiri godine otkrio da je utrošeno 600.000 evra a da fabrika nije izgrađena - uveravaju iz Pištaljke. - Da se malo potrudio i pročitao srpski Zakon o zaštiti uzbunjivača, koji su najveći svetski stručnjaci proglasili za jedan od najboljih u svetu, Senić ne bi ni pokušao novim lažima da diskvalifikuje uzbunjivača jer se pred zakonom takvo ponašanje smatra kažnjivom odmazdom. I na kraju, radujemo se Senićevoj tužbi jer će makar na taj način doći pred sud gde će, hteo-ne hteo, morati da odgovara na pitanja o ovoj velikoj krađi. Pištaljka, uprkos pretnjama, neće odustati - zaključuje se u reagovanju.

Kurir.rs/Foto:Kurir/Stefan Jokić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track