ČIME SAM JA TO ZASLUŽIO FILM OD 4 SATA Vučić: Ne plašim se ja tajkuna, nikud ne idemo ni ja, ni moja deca! Ostajemo ovde
Foto: Ana Paunković

odgovarao na pitanja novinara posle obilaska infektivne

ČIME SAM JA TO ZASLUŽIO FILM OD 4 SATA Vučić: Ne plašim se ja tajkuna, nikud ne idemo ni ja, ni moja deca! Ostajemo ovde

Politika -

Rekao sam svojima da bismo mogli i da izgubimo ove izbore... Zapadne sile traže poraz Srbije, naše da se odupremo... Jedino što nisu mogli da mi nađu jeste da sam obrukao svoju zemlju i da sam nešto ukrao

BEOGRAD - Pitao sam se čime sam ja to zaslužio film od 4 sata - rekao je jutros predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanja novinara posle obilaska radova na Infektivnoj klinici u Beogradu.

1 / 17 Foto: Ana Paunković

On je, komentarišući četvoročasovni film koji pod nazivom "Vladalac" govori o njemu, a koji je prikazan na jednoj od televizija, kaže da ne može da veruje kolika je gomila laži i neistina izrečena u tom filmu, ali da ni u jednom trenutku nije izrečeno da je stopu nezaposlenosti smanjio sa 26 na 9 odsto, kao i koliko su porasle plate u odnosu, recimo, na 2012. godinu.

- To vam je istraživačko novinarstvo... A da smo mi snimili film od četiri sata o jednom od njih to bi bila hajka a ovako je istraživačko novinarstvo - rekao je Vučić dodajući da taj film govori koliko su se tri tajkuna unervozila i koliko novca ulažu, te da je "rekao svojima da bismo mogli i da izgubimo ove izbore", da će biti teško i da će se sve videti u aprilu.

Vučić je naglasio i da u tom filmu jedino što nisu mogli da mu nađu jeste da je obrukao svoju zemlju i da je nešto ukrao, a to neće ni moći da nađu jer nikad nije uzeo nijedan jedini dinar.

- Ne plašim se ja tajkuna, nikud ne idemo ni ja, ni moja deca! Ostajemo da živimo ovde - rekao je Vučić dodajući da doduše dok su maloletni tako je a kad postanu punoletni niko ne zna kud bi mogli da odu.

- Danilo je punoletan i koliko znam nikud ne planira da ide - dodao je Vučić.

On je rekao i da je ovaj film pripreman pred predizbornu kampanju koji treba da pokaže "koliko je đubre i đavo taj Vučić" i da bi se podizalo narodno nezadovoljstvo.

Zapadne sile traže poraz Srbije, naše da se odupremo

Na izjavu specijalnog predstavnika SAD za Zapadni Balkan Metju Palmera da ne isključuje mogućnost razmene teritorija, a da o parametrima treba da se dogovore Beograd i Priština, predsednik Srbije kaže danas da je i sam zagovarao potrebu da o kosovskom pitanju treba da razgovaraju Beograd i Priština.

"Oduvek sam to govorio, ali se plašim da nema ništa od toga da mi sami razgovaramo", primetio je danas predsednik Aleksandar Vučić i dodao:"A kad god ima velikih sila, posebno velikih zapadnih sila, svi će uvek da traže poraz Srbije. Naše je da se tome odupiremo", rekao je predsednik Vučić.

Nadležni da ispitaju tvrdnje o "kapilarnim" glasovima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je bivši radnik Gradske čistoće u Beogradu Bogosav Nešović, koji je izneo tvrdnje da su zaposleni u tom preduzeću bili primoravani da skupljaju "kapilarne" glasove, prethodno bio uhvaćen u falsifikovanju diplome i krađi goriva i već bio u proceduri otkaza. Vučić je tako odgovorio na pitanje Al Džazire da prokomentariše taj slučaj, a na pitanje da li će lično ispitati, Vučić je pozvao nadležne da se time pozabave.

Nije moj posao da obuzdavam Dodika

Vučić je ponovio da se Srbija ne meša u unutrašnja pitanja Bosne i Hercegovine i da dosadašnjim izjavama u vezi sa situacijom u toj zemlji ničim nije ugrozio BiH. Istakao je i da nije njegov posao da "obuzdava" srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika, kako to traže iz Sarajeva, a istovremeno ga optužuju da zadire u unutrašnja pitanja BiH.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track