KOSTREŠ IZ LSV: Ne treba potcenjivati evropski opredeljene birače! Dosta nam je nacionalizma i rusofilije!
Foto: Marina Lopicic

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine

KOSTREŠ IZ LSV: Ne treba potcenjivati evropski opredeljene birače! Dosta nam je nacionalizma i rusofilije!

Politika
09:18h

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš izjavio je danas da ne treba potcenjivati evropski opredeljene glasače u Srbiji kojima je dosta nacionalističke vlasti i nacionalističke samoproklamovane prave opozicije i koji bi bili spremni da glasaju za koaliciju evropski blok, koja je u stvaranju.

“Siguran sam da postoji veliki broj građanki i građana Srbije kojima je dosta nacionalizma, rusofilije i stalnog ekonomskog poniranja. Svi oni bi mogli podržati Evropski blok. Cilj nam je formiranje koalicije koja će biti glas svih demokratskih, građanskih i proevropskih stanovnika naše zemlje i osvajanje dovoljno glasova za formiranje druge po veličini poslaničke grupe u Narodnoj skupštini”, rekao je Kostreš u intervjuu za beogradski Novi magazin.

Dodao je da koalicija Vojvođanski front, čiji je deo i LSV, želi da pronađe partnere u Beogradu i centralnoj Srbiji.

“Samo zajedno možemo da se izborimo za bolju Srbiju i samo zajedno možemo da izgradimo alternativu nacionalističkom i centralističkom režimu Aleksandra Vučića, kao i nacionalističkoj, centralističkoj i proruskoj samoproklamovanoj pravoj opoziciji”, kazao je Kostreš.

On je rekao da protiv ideje o bojkotu izbora govore i računice koje jasno pokazuju da bojkot opoziciono nastrojenih birača pogoduje Aleksandru Vučiću jer će birači Srpske napredne stranke, koji su svakako visoko motivisani, izaći na izbore, a neizlaskom opozicionih birača dolazi se u situaciju da će broj mandata SNS-a biti veći jer će imati veći procenat glasova među izašlima.

“Dakle, bojkot će direktno omogućiti veći broj poslaničkih mesta i samim tim pomoći Aleksandru Vučiću da nesmetano vlada još četiri godine. Naivno je verovati da će se Aleksandar Vučić probuditi jednog dana i reći ‘deo opozicije je bojkotovao izbore i ja ću sada da ih ponovim’, a još je naivnije verovati da Evropska unija neće priznati izborne rezultate. Pogledajte samo šta se dogodilo u Albaniji”, naveo je Kostreš.

(Autonomija/Novi magazin)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track