RADOSLAV MILOJIČIĆ KENA ZA KURIR: Gde je nestalo 300.000 evra iz DS koje je Đilas navodno vratio
Foto: Stefan Jokić

Intervju, RADOSLAV MILOJIČIĆ KENA ZA KURIR: Gde je nestalo 300.000 evra iz DS koje je Đilas navodno vratio

RADOSLAV MILOJIČIĆ KENA ZA KURIR: Gde je nestalo 300.000 evra iz DS koje je Đilas navodno vratio

Politika -

Rasulo: Političkoj partiji su važne politika, organizacija i finansije. Politika nam je doživela debakl mešanjem s Dverima, raspušteno je 75 odbora... DS nije mesto u SZS i mora pod hitno da izađe iz te interesne koalicije

Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik DS, otkriva u intervjuu za Kurir da su poslanici iz ove stranke izbačeni iz Skupštine jednim tvitom, da u ovoj stranci dugo ništa ne funkcioniše, ali i da Savez za Srbiju mora da pravi cirkus od politike, jer nama jasan stav o Kosovu, EU, otetim penzijama...

Kako ocenjujete Lutovčevu odluku da će svako ko izađe na izbore, a član je DS, biti isključen iz stranke?

- Kada uđete u pogrešan voz, sve su stanice pogrešne. Poslanici su izbačeni iz Skupštine, koju svakog dana gleda oko 400.000 ljudi, tvitom i sada ne možete čuti, na primer, da je SNS zadužio zemlju za 10 milijardi evra ili da je opet poskupela struja. Odluka o bojkotu je doneta bez ikakve analize i evo već sedam meseci, otkako je proglašen bojkot, nije urađena nijedna akcija sem lepljenja nalepnica po znakovima. Nemamo kontrolore na biračkim mestima ni šefove izbornih štabova. Čini mi se da je Vučić pisao ovakav scenario bio bi bolji po DS i opoziciju.

Lutovac je Saši Paunoviću davao vetar u leđa da izađe na izbore u Paraćinu, a sad preti isključenjem. Šta se dogodilo u međuvremenu?

- To morate pitati njih, očigledno da u DS ništa ne funkcioniše, pa ni komunikacija između predsednika i zamenika.

Šta će, po vašem mišljenju, sada uraditi Paunović?

- Šta će uraditi tamo gde se bori za svoju fotelju, ne zanima me, mene zanima šta je za dve godine kao zamenik predsednika DS uradio za stranku. Političkoj partiji su važni politika, organizacija i finansije. Politika nam je doživela debakl mešanjem s Dverima, raspušteno je 75 odbora, finansijski nijedan odbor nije dobio pomoć za struju, telefon, prostorije, dok se ne zna gde je 300.000 evra, za koje je Đilas rekao da ih je vratio DS.

foto: Zorana Jevtić

Nebojša Zelenović je i zvanično najavio da ide na izbore u Šapcu. Šta sada s bojkotom?

- Jasno je da je ideja bojkota doživela poraz i vreme je da odgovorni za krah opozicije preuzmu odgovornost.

Hoće li Zelenović napustiti SZS?

- Lideri SZS do sada su bili neiskreni međusobno, prema građanima, kao i prema DS, i sada je potpuno nebitno šta Zelenović, Lutovac i Đilas planiraju jer su izgubili poverenje. Sve vreme su nas lagali, što je sramotno. Dok su se spremali za izlazak na izbore u dogovoru sa Đilasom i Lutovcem, nas koji drugačije mislimo su nazivali izdajnicima.

Kako komentarišete kampanju Saveza za bojkot - Đilas i Sergej putuju po Srbiji, više smo obavešteni šta rade tokom vožnje, nego kad stignu na odredište, Obradović je postao jutjuber....

- Kada nemate politiku o Kosovu, EU, socijalnim nejednakostima, otetim penzijama, onda je cirkus zamena. Žao mi je što građani vide da DS tu nije mesto i DS mora pod hitno da izađe iz te interesne koalicije.

O skandalima Dveri

LUTOVCU NE SMETA ŠTO BOŠKO NAPADA MIGRANTE

foto: Vladimir Šporčić

Boško Obradović ponovo vređa ljudska prava pričom o migrantima. Toliko puta je ponižen DS, šta treba da se desi da kažete - sad je dosta?

- Obradović ima prava da radi to što radi, ali DS nema prava da pljune na čistotu, požrtvovanje i rad poslednjih 30 godina koalicijom sa takvima. Predsedniku DS ne smeta to, ali velikoj većini smeta, kao što svima smeta da ponosnih 30 godina od osnivanja DS obeleži njih šest konferencijom za štampu. DS su potrebni nova generacija, rad i ljudi koji neće ići ni kod Đilasa, ni kod Vučića po mišljenje.

Kurir.rs/ Katarina Blagović Foto: Stefan Jokić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track