IDEJA SAVEZA ZA SRBIJU O BOJKOTU TOTALNO PUKLA: Saša Paunović otkačio Đilasa, ide na izbore
Razlaz... Saša Paunović i Dragan Đilas, Foto: Marina Lopičić, Zorana Jevtić

Raspad

IDEJA SAVEZA ZA SRBIJU O BOJKOTU TOTALNO PUKLA: Saša Paunović otkačio Đilasa, ide na izbore

Politika -

Izvagao: Potpredsednik DS i čelnik Paraćina formalno još kupuje vreme i navodno čeka odluku partije, ali je suštinski već prelomio da učestvuje u izbornoj trci, po cenu izlaska iz Demokratske stranke, saznaje Kurir

Saša Paunović, potpredsednik Demokratske stranke, oglušio se o ideju bojkota koju zastupa lider SZS Dragan Đilas i gotovo izvesno izlazi na lokalne izbore u Paraćinu, saznaje Kurir.

Iako je prvo imao parolu da tu odluku neće doneti bez saglasnosti u DS, po svoj prilici, Paunović je odlučio sam, bez dogovora, a kako saznajemo, time je stranačke kolege debelo razočarao.

Kalkuliše još malo

Sagovornici Kurira ocenjuju da, ukoliko Paunović definitivno izađe na izbore, što je odlučio i Nebojša Zelenović u ime Zajedno za Srbiju, ideja o bojkotu je apsolutno propala. Naš izvor blizak SZS kaže da će Paunović u javnosti kalkulisati još nekoliko dana, ali da je odluka već jasna, zbog čega su na njega besni i Đilas i Lutovac i svi članovi DS.

- Paunović ima plan da napusti DS i da se bori za vlast u Paraćinu bez obzira na ideju o bojkotu. Zbog toga su svi besni na njega, a članovi DS i na njega i na Lutovca, koji se gotovo i ne pojavljuje u stranci, niti se obraća svojim stranačkim kolegama u vezi sa bilo kakvim važnim odlukama - priča naš sagovornik.

S druge strane, Paunović je juče kratko odgovorio za Kurir da još nije doneta nikakva odluka, ali nije bio spreman da odgovori na druga pitanja.

foto: Medija Centar

Bojkotaši pukli

Politikolog Jelena Vukoičić kaže za Kurir da je ideja o bojkotu definitivno propala.

- Ta ideja je od samog početka suluda i nikada nije postojao konkretan razlog za to da deo opozicije oko SZS plasira ideju o bojkotu kao program čitave opozicije. Oni su bez aduta sami sebe proglasili za jedinu legitimnu opoziciju iako su zapravo samo manji deo opozicije. U samom Savezu se ne zna ko šta misli i nisu saglasni, pa verujem da će do izbora biti još ljudi iz njihovih redova koji će odustati od bojkota. Svaki iole racionalan političar zna da je bojkot politička sahrana i završetak karijere - kaže Vukoičić.

Bojan Kostreš

IZBORI JEDINI NAČIN DA SE OPOZICIJA SUPROTSTAVI VLASTI

foto: Marina Lopicic

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš pozdravio je odluku stranke Zajedno za Srbiju (ZSS) da izađe na lokalne izbore u Šapcu i ocenio da je izlazak na izbore jedini način da se opozicija suprotstavi aktuelnoj vlasti jer, kako kaže, „bojkotom izbora smanjuje se broj izašlih i samim tim omogućava veći broj poslanika SNS“.

Kostreš ocenjuje i da svako ko želi da pobedi Aleksandra Vučića - mora da izađe na izbore. - Možda ga ne možemo pobediti na ovim izborima, ali možemo osloboditi neke lokalne samouprave, kao što smo to uradili u prvoj fazi rušenja Slobodana Miloševića - rekao je Kostreš i dodao da se „sedenjem kod kuće Vučiću omogućava svevlast“.

Kurir.rs/ Silvija Slamnig Foto: Marina Lopičić, Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track