VUČIĆ JE VELIKI, REŠIĆE PITANJE KOSOVA! Devojčica iz Lazarevca nacrtala predsednika!
Foto: Kurir, Privatna Arhiva

dirljivo

VUČIĆ JE VELIKI, REŠIĆE PITANJE KOSOVA! Devojčica iz Lazarevca nacrtala predsednika!

Politika -

Učenica trećeg razreda osnovne škole Dejana A. poslala Kuriru pismo i crtež na kojem Vučić, iz njene vizure, rešava kosovski čvor

Dejana A., devetogodišnja devojčica iz Lazarevca, iako je tek treći razred, i te kako razmišlja o najtežem pitanju u zemlji - rešenju kosovskog problema. Ova učenica osnovne škole poslala je Kuriru pismo, ali i svoj nesvakidašnji crtež - u glavnoj „ulozi“ je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji rešava pitanje Kosova - onako kako mala Dejana to doživljava.

- Zovem se Dejana A., učenica sam trećeg razreda osnovne škole u Lazarevcu. Svaki dan gledam na televiziji kako se naš predsednik Aleksandar Vučić bori za Kosovo. Pošto je on veliki čovek, ja njega vidim ovako kako sam ga nacrtala i želim da on pobedi. Nadam se da će uspeti u tome - napisala je Dejana u svom pismu Kuriru. Na Dejaninom crtežu prikazan je Albanac koji kaže: „Kosovo je naše“, i predsednik Vučić, koji mu odgovara: „Kad dunem i vatru sunem, sve ću vas oduvati“, a između njih je nacrtana „granica“, koju je devojčica obeležila crvenom bojom i na njoj napisala „Kosovo je Srbija“. Dejanina majka Mirjana A. kaže nam da devojčica pohađa likovnu školu i redovno gleda televiziju sa roditeljima, te da, kad se na ekranu pojavi predsednik, za njega kaže da je „veliki“, što ju je i podstaklo da ga samoinicijativno naslika.

- Ona kaže da je on veliki čovek, visok, pa tako može da se izbori sa svim i svačim. Ona ga tako vidi. Kada kupimo novine, ona voli da ih prelista, kupujemo Kurir često. Sve prati, ona to obožava. Oduševila sam se kad sam videla šta je nacrtala. Ona predsednika Vučića vidi kao borca, tako ga je i nacrtala, kao da se bori sa nekim - kaže majka devojčice Dejane.

K. V.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track