Najnovije vesti

VUČIĆ SE SASTAO S BRITANSKIM ADMIRALOM FREJZEROM: Srbija će uvek biti čvrst oslonac za miran i stabilan Balkan
Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

razogovor na andrićevom vencu

VUČIĆ SE SASTAO S BRITANSKIM ADMIRALOM FREJZEROM: Srbija će uvek biti čvrst oslonac za miran i stabilan Balkan

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa zamenikom načelnika Štaba odbrane Oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske admiralom Timotijem Frejzerom o razvoju bilateralne saradnje u oblasti odbrane i bezbednosti, kao i o situaciji u regionu.

"Srbija će uvek da bude čvrst oslonac za miran i stabilan Balkan", rekao je Vučić, saopštila je pres služba predsednika.

Predsednik Vučić je rekao da se nada da će srpsko-britanski odnosi dostići nivo istinskog partnerstva i da bi razmena poseta na visokom nivou doprinela snažnijim i bogatijim vezama dveju zemalja u svim oblastima.

On je izrazio zadovoljstvo što će tokom posete admirala Frejzera biti potpisan plan bilateralne vojne saradnje, koji sadrži 33 zajedničke aktivnosti.

Dvojica sagovornika su istakli da su strateški ciljevi saradnje u oblasti odbrane u narednom periodu jačanje vojnoobrazovne, vojnomedicinske i vojno-vojne saradnje.

Admiral Frejzer je rekao da je britanska strana spremna da ponudi pomoć u obrazovanju, usavršavanju i treningu pripadnika Vojske Srbije. Predloženo je održavanje zajedničkih vojnih vežbi Vojske Srbije i Oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...