VUČIĆ U GORNJEM MILANOVCU: Deco, srećno! Da budete dobri đaci! Pljuštali selfiji, a onda je izašao KARATE PETAR
Foto: TANJUG/ Dragan Kujundžić

Svečanost u renoviranoj OŠ Momčilo Nastasijević

VUČIĆ U GORNJEM MILANOVCU: Deco, srećno! Da budete dobri đaci! Pljuštali selfiji, a onda je izašao KARATE PETAR

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazi danas adaptiranu i renoviranu zgradu Osnovne škole "Momčilo Nastasijević" u Gornjem Milanovcu.

1 / 57 Foto: Tanjug Printscreen

- Deco, srećno! Da budete dobri đaci i slušate roditelje - pozdravio je predsednik brojnu okupljenu decu i građane i poručio im da je zahvalan i srećan što su ga ovako dočekali. Vučić je dodao da je srećan i što deca iz Milanovca imaju ovako lepu i modernu školu u koju je uloženo 2,3 miliona evra pa im poručio da će okolna mesta dobiti i put i kanalizaciju, kao i da će grad dobiti još dve ovakve škole...

Vučić je poručio i da će biti još mnogo izazova u budućnosti pred Srbijom, ali da će država samo uz podršku građana uspeti da odoli svim pritiscima. "Dobro ste uvek razumeli u kakvoj se situaciji država nalazila. Pred nama je još mnogo izazova u budućnosti, imaćemo i nove migrantske krize i nove viruse i imaćemo mnogo muka da sačuvamo svoju zemlju i KiM u Srbiji. Biće mnogo problema, ali uz vaše poverenje i podršku uveren sam da možmeo da odolimo svim pritiscima", poručio je Vučić velikom broju okupljenih građana.

foto: TANJUG/ Dragan Kujundžić

Pred novinarima o koroni, migrantima, namenskoj i povišenim tonovima ministara

Ajd zdravo, sutra idem u Vašington, nadam se biće dobro za Srbiju - rekao je Vučić na samom kraju posete, odgovarajući na pitanja novinara. Pre toga potvrdio je da u Srbiji nema zaraženih koronavirusom, ali i da se pojedinci zavitlavaju tako što maltretiraju državu i lekare lažno prijavljujući da su bili na zaraženom području u inostranstvu.

Predsednik je rekao i da će u Šid, gde su građani uznemireni zbog migranata, biti upućene specijalne jedinice MUP koje će tamo zavesti red. Na pitanje kako stoji srpska namenska industrija, Vučić je rekao da se Krušikovi proizvodi traže najviše, da ćemo je još jačati kako ne bismo kupovali sa strane, ali i da svi "nešto pominju Srbiju" a da se naoružavaju i Hrvati i Albanci na Kosovu, da i Severna Makedonija i Crna Gora kupuju. On je dodao i je jutros u Predsedništvu imao težak sastanak sa predstavnicima namenske industrije, gde su se čuli i povišeni tonovi između nekih ministara.

Predsednik je Milanovčanima najavio da će se graditi brza saobraćajnica koja će spojiti centar Gornjeg Milanovca sa autoputem "Miloš Veliki", kako bi građani imali bolju saobaćajnu vezu do auto-puta. Vučić je najavio da će se uraditi i kanalizacija u Takovu i Rudniku, ali i u Pranjanima i drugim mestima, koje će dobiti bolju infrastrukturu.

"Uradićemo još dve škole u Gornjem Milanovcu na isti način kao što smo uradili ovu školu", rekao je Vučić i podsetio da će država realizovati program razvoja Srbija 2025.

Ponovio je da je Srbija u januara imala rast BDP-a od čak 6,5 odsto i dodao da nije bilo korona virusa da bi naša zemlja ove godine imala najbolji rezultat po tom pitanju u svojoj istoriji.

"Ako nastavimo vredno da radimo, imaćete značajno uvećane plate i penzije ove godine i one će nastaviti da rastu iz godine u godinu, kao i životni standard građana", poručio je Vučić dodajući da je cilj da se ljudi vrate iz inostarstva u Srbiju i da se mladi zadrže u zemlji. Hvala na ogromnom povrenju i velikoj podršci, a uskoro ću opret doći neke druge objekte da otvaram, dodao je Vučić.

- Deca su hrabra i ne plaše se korona virusa, primetio Vučić, koji je potom poigrao sa decom u novoj fiskulturnoj sali i proverio svoje umeće baratanja loptom.

Selfi s predsednikom

Na samom početku posete pljuštali su i brojni selfiji sa đacima koji su tražili od predsednika da se slikaju s njim!

foto: Printscreen/Pink

Vučić je potom obišao i najmlađe koji su uživali u muzici i igri pa u razgovoru sa direktorkom škole rekao da je škola lepa i čista.

foto: TV Pink Printscreen

Karate Petar u akciji

U fiskulturnoj sali predsednik je gledao i šta ume mali sportista Petar koji mu je pokazao svoje borilačko umeće.

- Ja ovoliko snage i odlučnosti nisam video - rekao je gledajući malog Petra, balkanskog šampiona u karateu.

1 / 7 Foto: Printscreen/ Pink

Malo odbojke umesto košarke

Vučić, koji je svojevremeno igrao košarku, oprobao se danas u odbojci sa đacima milanovačke škole.

Podsetimo, Vučić je posetio danas adaptiranu i renoviranu Osnovnu školu "Momčilo Nastasijević" u Gornjem Milanovcu, u čiju je rekonstrukciju uloženo 248 miliona dinara. Ispred škole, Vučića su dočekali učenici i brojni građani Gornjeg Milanovca, sa kojima je porazgovarao, a sa nekima od njih se i slikao.

1 / 9 Foto: Printscreen/Pink

Direktorka škole Dragana Nikitović rekla je za Tanjug da je inicijativa za adapticiju škole pokrenuta posle u poplava koje su pogodile Gornji Milanovac u junu 2018.godina kada je, kako kaže, oštećena fiskulturna sala. Tada je, navela je Nikitović, Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima opredila sredstva da se rekonstruiše sala, ali je projekat proširen na celu školu.

Kako je rekla, radovi su počeli u februaru prošle godine, a završeni su u decembru. "Škola je kompletno rekonstrusana, zamenjeni su podovi, kao i stolarija u delu objekta, renovirani su toaleti, zamenjene elektro, vodovodne i grejne instalacije", rekla je Nikitović.

Dodala je da je adaptirano potkrovlje koje ranije nije imalo nikakvu namenu i da sada polovinu prostora koristi škola, a drugu izdvojeno odeljenje Muzičke škole iz Čačka.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Nikitović kaže da nastavu u toj školi pohađa 565 učenika raspoređenih u 24 odeljenja, a svi učenici sada nastavu pohađaju u jednoj smeni.

"Celodnevnu nastavu imaju četiri odeljenja do 16 časova, a nadamo se da ćemo u narednom periodu možemo ući u projekat jednosmenskog rada", rekla je Nikitović.

OŠ ''Momčilo Nastasijević'' u Gornjem Milanovcu osnovana je 1964. godine, a naziv je dobila po srpskom pesniku, Momčilu Nastasijeviću.

Školi su sa predsednikom posetili i ministar prosvete Mladen Ssarčević, direktor Kancelarije za javna ulaganja Marko Blagojević, predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track